GTA San Andreas má 20 rokov, technický riaditeľ spomína na pôvodné plány hry

Pri príležitosti 20 rokov od vydania GTA San Andreas si Obbe Vermeij, bývalý technických riaditeľ v Rockstar North, zaspomínal na informácií viac o hre.

pridal saver 26.10.2024 o 22:27 pod hry
GTA San Andreas má 20 rokov, technický riaditeľ spomína na pôvodné plány hry

HRY > NOVINKY >

Pri príležitosti 20 rokov od vydania GTA San Andreas si Obbe Vermeij, bývalý technických riaditeľ v Rockstar North, zaspomínal na informácií viac o hre. Presnejšie porozprával o pôvodných plánoch.

Hovorí, že pôvodne plánovali tri samostatné mestá:

Pôvodný plán bol, že 3 mestá budú na samostatných mapách. Hráč by medzi mestami cestoval vlakmi a lietadlami. (GTA 1 a 2 mali tiež tri mestá na samostatných mapách)

Pamäť bola na PS2 veľmi malá a so samostatnými mapami by modely panorám iných miest nemuseli byť v pamäti. Zjednodušilo by to aj to, že pre každé mesto bude mať inú políciu/záchranku/požiarne autá. Rôzne snímače, typy počasia atď. Tiež by bolo jednoduchšie udržať hráča, kým nenastane čas na ďalšie mesto. Zároveň by to uľahčilo organizovanie modelov na DVD po jednotlivých mestách, čo by pomohlo streamovaniu.

Tesne predtým, ako umelci začali pracovať na troch mapách, sme mali posledné stretnutie v R* North, na ktorom sme si to rozmysleli a rozhodli sme sa ísť predsa na veľkú mapu. Stále sme robili pickupy špecifické pre mesto, policajné autá a počasie.

Všetko najlepšie k narodeninám San Andreas. Dobre si dopadol.

GTA San Andreas má 20 rokov, technický riaditeľ spomína na pôvodné plány hry

Spomenul ešte aj distribúciu:

Vydania hier boli vtedy iné. Trvalo 6 týždňov, kým boli DVD vyrobené, zabalené a distribuované. Záplaty cez internet ešte neboli. Pre nás sa všetok stres odohral v hraničnom bode, 6 týždňov predtým. Žiadne veľké problémy sa nevyskytli. Väčšina vývojárov si následne vzala dovolenku a my sme už premýšľali o našom ďalšom projekte (dnes pracujú ďalej na patchoch).

Digitálna distribúcia ešte neexistovala. Hry zvyčajne vychádzali v utorok/stredu v USA a v piatok v Spojenom kráľovstve. Tak to bolo aj pri San Andreas. Internet bol vtedy slabý a okrem pár trailerov toho hráči o hre príliš veľa nevedeli.

V prípade veľkých hier by sa obchody otvárali o polnoci pred dňom vydania, aby bolo možné vyzdvihnúť predobjednávky. Až neskôr som zistil, že vydavateľ musí zaplatiť predajniam, aby sa tieto neskoré otvorenia uskutočnili.

Išiel som do najväčšieho obchodu v blízkosti kancelárií R*North, ktorým bol HMV na Princess Street v Edinburghu. Aj keď bola mrholiaca noc, rad sa ťahal celým obchodom a vychádzal na ulicu. Bolo ohromujúce vidieť všetkých tých ľudí tak vzrušených, ako idú domov hrať hru celú noc.

Mimochodom, teraz ako jeden z mála titulov mal COD Black Ops 6 polnočný predaj.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Účet na steam (4)
Potrebujem poradiť, súrne! Predala som hru, ktorú...
|Silent hill 2_1.04 patch labyr... (3)
Ahojte, dávam do pozornosti Patch 1.04 od vývo...
|Smart hodinky do 250€ (18)
Čaute, chcel by som sa Vás spýtať či by ste mi od...
|Smart home pomoc (7)
Cim viac na to pozeram tym som zmetenejsi. Napise...
|Problém s hdr (1)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Svet, ukrajina, vojny ... (28022)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk