JOTUNNSLAYER: HORDES OF HEL

JOTUNNSLAYER: HORDES OF HEL

Neľútostná rúbačka až do posledného dychu

Košické štúdio Games Farm patrí medzi veteránov herného priemyslu a má za sebou hŕstku úspešných titulov.  Ako doma je v hack and slash žánri, čo nám potvrdili hry Vikings: Wolves of Midgard z roku 2017 alebo Shadows: Awakening. Tentoraz síce vývojársky tím opäť loví v známych vodách, ale v pripravovanej sekačke ide na to predsa len trochu inak.

V skúšobnej verzii sme si museli vybrať berserkera, pretože ďalšie tri postavy sú zatiaľ uzamknuté. Môžete však očakávať tradičné archetypy, hoci majú špecifické označenie. Seeress, scoundrel a revenant sú ekvivalenty čarodejnice, zlodejky a lukostrelca. Postava sa minimálne nateraz nedá upravovať, len si môžete zvoliť prvý či druhý model. Okrem toho budú na výber lokality, náročnosť a modifikátory hry.


Váš borec, v tomto prípade zúrivý bojovník vyzbrojený sekerami, sa objaví na holej pláni a nemusí nikam ísť. Na tomto pustom mieste, kde s výnimkou pár objektov a dominantnej dračej lebky nie je široko ďaleko nič, ani stromček či vyvýšenina, však musí ihneď bojovať. A neprestane s tým až do svojej smrti - alebo absolútneho víťazstva. Neustále sa totiž na vás valia hordy kreatúr, ktorým treba čeliť. Najskôr sú to pavúčie potvory s vydutým telom, pridajú sa kostlivci, rôzni bojovníci a bizarné stvorenia, čo hryzú, sekajú, strieľajú, používajú ničivé schopnosti a prahnú po vašej krvi. Je ich čoraz viac a musíte byť neustále v pohybe, aby ste tento nápor dlhodobo zvládali. V krajnom prípade pomôže rýchle prerazenie si cestičky cez agresívny dav.

V tomto prostredí, so stovkami, ba možno tisíckami protivníkov, ktorých máte neustále na krku, musíte splniť päť úloh, ktoré vyvrcholia vyvolaním  bossa - kosteného Jotuna. Zadania sa aktivujú krátkodobým zotrvaním v blízkosti určeného miesta. Objavujú sa postupne a po splnení jedného a krátkom odpočte sa dozviete, aký je ďalší cieľ. V prvej lokalite musíte zapáliť ohniská, poraziť pár šampiónov, prežiť prekliatie zimy, ktorá všetko spomalí, vyčistiť okolie pylónov a napokon rituálom privolať a poraziť Jotuna. Máte na to len jediný život a po vašom úmrtí sa všetko zresetuje a musíte začať úplne odznova. Teda nie celkom všetko stratíte, zostane vám nazbierané zlato a kamene duší, ale celý progres postavy je vynulovaný. 

Okrem toho to má ešte jeden háčik. Úlohy, až do vyvolania Jotuna, musíte splniť, kým nevyprší časový limit a ten je stanovený na 15 minút. Nezdá sa to veľa, ale dá sa to bez väčších problémov stihnúť. Skôr sa musíte obávať, či tak dlho vôbec prežijete. Pomôcť vám môže pomalé samovoľné liečenie, občas z nepriateľov vypadnuté jedlo alebo odmeny z ojedinele objavených truhlíc. A určite treba zbierať kryštály z potvor, aby vám pribúdali skúsenosti. Za zmienku stojí naháňanie zlatej lietajúcej potvorky, akéhosi dráčika. Keď ho dorazíte, vypadnú z neho zlatky či potrava. Je to taká obdoba trpaslíka s batôžkom z klasiky Golden Axe.

Autori postavili boje na takzvanom auto battler systéme, ktorý si ale môžete do istej miery prispôsobiť. Ovládate pohyb postavy klávesmi alebo gamepadom, ale v základnom režime automaticky bojuje sama. No prepnutím pravým tlačidlom myši si kedykoľvek môžete nastaviť, či to bude neustále oháňanie sa zbraňami, chytrá automatika, pri ktorej berzerker útočí len vtedy, keď je nepriateľ v dosahu, alebo si to prehodíte na manuálny boj. V tom prípade atakujete nepriateľov sami ľavým tlačidlom myši. Podobne si stredným tlačidlom myši nastavíte manuálne alebo automatické zameranie cieľa, čo v tomto prípade znamená skôr otočenie sa čelom k protivníkovi. Je to šikovné, šalamúnske riešenie,  ktoré môže vyhovovať každému, lebo sa dá hocikedy prispôsobiť preferovaného štýlu.


Pokročilé schopnosti a talenty (s výnimkou jednej podľa povolania) sú už ale aplikované výlučne automaticky, Získavate ich pri každom novom leveli postavy a verte, že naskakujú veľmi rýchlo. V tej chvíli sa na obrazovke ukážu dve z troch dostupných talentových kariet. Reprezentujú schopnosti, ktoré vám môže prepožičať Thor, Freya alebo súvisia s povolaním vašej postavy, v tomto prípade berzerkera. Po výbere karty sa potom ukáže trojica alebo štvorica konkrétnych talentov, z ktorých si jeden môžete vybrať. Respektíve ak ho už máte, sú tam aj voľby s vylepšením na druhý a tretí stupeň. Okrem bojových schopností a kúzel, čo sú napríklad u Thora rôzne variácie s bleskami, sú medzi voľbami aj pasívne schopnosti, ktoré vám zvýšia život, posilnia útoky, zrýchlia pohyb alebo nadobúdanie skúseností.

Zlato získané z bojov môžete cez menu hry v chráme využiť na nákup permanentných pasívnych vylepšení, ktoré sa potom automaticky aplikujú na postavy pri ďalšom hraní. Opäť sú to talenty od dvoch spomínaných božstiev aj vychádzajúce z vášho povolania. Medzi nimi sú aj špeciálne, ktoré stoja kopu zlata, ale určite sa na ne vyplatí šetriť. Predovšetkým možnosť jedného oživenia Freyou je na nezaplatenie. Cez menu sa dostanete aj ku kováčovi, kde zas môžete kupovať lepšie permanentné zbrane (no len ten istý druh s iným bonusom), ale okrem zlata platíte aj kameňmi duší.

Autori v hre využili izometrický pohľad s pekným zobrazením v štýle Diabla. Napokon vplyv tejto akčnej RPG je zrejmý aj pri hraní, aj keď je aplikovaný v arénových bojoch s automatickým používaním útokov a schopností. Táto kombinácia solídne funguje, hoci úvodné prostredie je trochu fádne a prázdne, ale tie ďalšie by už mali byť viac variabilné a členitejšie. S rozumne nastavenou cenovkou a vyladenou hrateľnosťou by Jotunnslayer mohol byť slušným ťahákom v poslednom štvrťroku tohto roka.


napísal uni 12.8.2024
Páči sa mi! (+1)
VIDEÁ Z HRY
JOTUNNSLAYER: HORDES OF HEL


Jotunnslayer: Hordes of Hel
PC

Vývoj: Grindstone / Games Farm
Štýl: Akcia / RPG
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26417)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk