Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizione

Exkurzia zeleným peklom.

pridal Boris 7.5.2024 o 21:30 pod hry
Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine

HRY > NOVINKY >

Trvalo to niekoľko rokov, ale fanúšikovia Assetto Corsa Competizione sa dočkali. Nordschleife, legendárny okruh, tzv. Green Hell (Zelené peklo), sa vo forme DLC do hry dostal. Načasovanie je ideálne, keďže tento rok sa trať dostala aj do oficiálneho GT kalendára a to rovno v 24H endurance formáte. V hre je zastúpená práve v 25.3km dlhej verzii kombinujúcej severnú slučku s GP okruhom. Na hráčov tak čaká 170 zákrut, veľké prevýšenie a parádna jazda lesmi západného Nemecka.

Tím Kunos Simulazioni si na tratiach dáva záležať a aj táto je vytvorená podľa laser scan dát. Detaily trate sú preto skvelé. Naviac, na rozdiel od klasických moderných okruhov tu nie je núdza o nerovnosti povrchu, rôzne povrchy (zákruta Carousel kombinujúca betón a asfalt), výrazné prevýšenia (300 výškových metrov medzi najvyšším a najnižším miestom). To všetko sa premieta do zvýšenej náročnosti na šoférske zručnosti, keďže tieto nerovnosti a náhle zmeny stúpania vedia pekne zamávať s prítlakom a trakciou. Naviac trať je extrémne dlhá (cca 8min rekord kola) a vyžaduje veľkú dávku učenia (na začiatku sa človek pravdepodobne nevyhne zapnutiu race line, aby aspoň dokončil platné kolo). Pripravte sa aj na naozaj detailnú spätnú odozvu volantov, takže niekoľko kôl na Nordschleife dá neuveriteľne fyzicky zabrať. Trať priam vyzýva na zmiešané preteky viacerých tried a skvelo sedí aj GT2 aj GT3 triedam.

Po technickej stránke to na Xbox Series X beží bez problémov a bez výrazných prepadov snímkovania, dokonca aj v noci. Okolie trate je na pomery konzol veľmi detailné a na rozdiel od predchádzajúceho Red Bull Ringu tu nie je až tak vidieť doskakovanie objektov a textúr. Čo zamrzí, je výrazne nižšia maximálna veľkosť štartového poľa (30) oproti PC (100!). DLC sa takisto nevyhli (pri ACC už klasické) pôrodné bolesti, keď update znemožnil hru spustiť v online režime asi 2 dni na Xbox konzolách. Neskôr to bolo opravené, ale komunikácia zo strany vydavateľa mohla byť lepšia.

Ak máte radi výzvy a ACC je vašou drogou, určite sa oplatí siahnuť aj po tomto najnovšom prídavku, ktorý ponúka trať výrazne vybočujúcu z dnešného štandardu. Na PC môžete siahnuť až po 100 áut veľkom štartovom poli, čo je v sim športe jedinečné. Trať je naviac naozaj vyšperkovaná detailmi okolia a FFB je parádne. Určite sa zapotíte. Či je stanovená cena 12.99€ dobrá pre jednu (ale dlhú trať), je na zváženie. Každopádne, každému fanúšikovi by som odporúčal toto peklo okúsiť aspoň pri zľave.





Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine  Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine  Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine
Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine  Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine  Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine
Páči sa mi! (+1)






Pozrite si jazdu na Nurburgringu v Assetto Corsa Competizine
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 505 Games / Kunos Simulazioni
Štýl: Racing
Early Access od: 12.9. 2018

Dátum vydania: 29. máj 2019
 23.6. 2020 (Xbox One, PS4)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (5)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (1)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20974)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk