Ak idete na dovolenku do Turecka, rátajte s tým, že miestna vláda zablokovala Instagram

Dnes turecký internetový regulátor bez udania dôvodu oznámil, že v krajine bude zablokovaný Instagram.

pridal safer 2.8.2024 o 10:01 pod software
Ak idete na dovolenku do Turecka, rátajte s tým, že miestna vláda zablokovala Instagram

SOFTWARE > NOVINKY >

Dnes turecký internetový regulátor bez udania dôvodu oznámil, že v krajine bude zablokovaný Instagram. Tento krok nasleduje po stredajších komentároch tureckého komunikačného predstaviteľa Fahrettina Altuna, ktorý kritizoval údajnú „cenzúru“ príspevkov Instagramom ohľadom zabitia vrchného predstaviteľa Hamasu Ismaila Haniyeho. Spoločnosť Meta sa k zablokovaniu a kritike zatiaľ nevyjadrila.

„Je to cenzúra, čistá a jednoduchá,“ napísal Altun na sociálnej sieti X, kde zároveň dodal, že Instagram neuviedol žiadne porušenie pravidiel príspevkov, čím by obhájil svoje konanie.

Zrejme preto spravili čistú a jednoduchú cenzúru celého Instagramu aj oni. Aktuálne je tak Instagram zablokovaný v Rusku, Číne, Severnej Kórei, Iráne a Turecku.

Turecko rado cenzúruje ako sociálne služby, tak aj rôzne stránky, ale ľudia si už zvykli a používajú VPN. Zaujímavá bola minuloročná cenzúra, kedy Erdogan zablokoval Twitter počas zemetrasenia, kedy ho ľudia používali na pomoc.

V Rusku má pre zmenu problémy youtube

Problém hlásia aj v Rusku a to so stránkou YouTube. Jej používatelia začali od včerajšej polnoci pociťovať prudký pokles rýchlosti načítania videí. Podľa niektorých za tým môžu stáť ruské úrady, ktoré kritizovali stránku za neochotu obnoviť činnosť pro-kremeľských kanálov.

Hovorca Kremľa však hovorí, že YouTube aj naďalej funguje a hovorí, že stránka sa môže spomaliť kvôli Googlu, ktorý z krajiny stiahol ich zariadenia. Google také niečo zamietol. Používatelia si však ľahko overili, že rýchlosť googlevideo.com serveru je umelo spomalená. Podľa informácií sa bude rýchlosť aj naďalej spomaľovať.

K tomu práve Rusko vyhlásilo, že zablokuje celé google a aj iOS a Android mobily, ale nie je jasné, či niečo také reálne prejde, lebo náhradu za mobily nemajú:

"Google bude v Rusku čoskoro zablokovaný. A potom – IOS a Android. Odporúčame prejsť na iné platformy“ – zástupca ruskej Štátnej dumy Aleksey Dedenko.

Ak sa teda chystáte na dovolenku do Turecka alebo nebodaj do Ruska, počítajte s tým, že sociálne siete pravdepodobne nepôjdu tak, ako u vás doma. Užitočným nástrojom tak môže byť VPN, ktorá vám pomôže štátny internet obísť.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (8)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (3)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26125)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk