Gamescom 2024: Autori Sniper Elite v Atomfall skúšajú postapokalyptickú survival akciu

Británia po jadrovom výbuch má svoje čaro, ale my stále máme kopu otázok.

pridal matus_ace 29.8.2024 o 20:38 pod hry
Gamescom 2024: Autori Sniper Elite v Atomfall skúšajú postapokalyptickú survival akciu

HRY > NOVINKY >

Asi máte predstavu o tom, aké hry chcete od štúdia Rebellion. A pravdepodobne to bude obsahovať stealth postup a sniperov, ako napríklad pripravovaný Sniper Elite: Resistance, z ktorého sme vám priniesli dojmy ešte minulý týždeň. V Rebellione ale vzniká aj ďalší projekt a to postapokalyptická survival akcia Atomfall. Tú sme si na Gamescome tiež mohli vyskúšať v deme, ale na rozdiel od Sniper Elite to nebolo také presvedčivé.

Na pohľad áno. Ten výhľad po vstúpení do sveta Atomfall, kde vidíte postapokalyptickú vidiecku krajinu s typickou britskou červenou búdkou je ako z pohľadnice z nejakého miesta, ktoré by ste chceli navštíviť. Aj napriek radiácii. Naozaj toto vyzerá skvele. Ani nie tak technicky (grafika samotná nie je až tak pekná), ale štylizovaním. Niekde v pozadí za malebnou dedinkou vidno chladiace veže jadrovej elektrárne a to všetko vás láka, aby ste sa do hry ponorili.

Len ťažko sa do nej ponoriť, keď demo neprináša jasný cieľ alebo náplň. Bol tam len otvorený svet, ktorý síce ponúkol svoje možnosti, no bez vysvetlenia, tutoriálu alebo aspoň nejakých indícií je ťažko si užiť hru. Zvlášť, keď nemáte vybavenie, neviete ako tu čo ovládať, no a o pár krokoch zlým smerom na vás niekto zaútočí. Tak skúšate znova, teraz opatrne, nachádzate nejaké tie zbrane, ale sú hrdzavé, munície je málo, takže sa ďalej len zakrádate po prostredí, hľadáte ďalší loot a snažíte sa prežiť. V tom vám môžu pomôcť granáty, ale aj iné vybavenie. Ak už na niekoho narazíte, tak to riešite päsťami.

Ale nie vždy je to nutné, keďže okrem nepriateľských oblastí sú tu aj tie spriatelené. Dostanete tu nejaké vágne naznačenie toho, kam by ste sa mali vybrať, minimálne v deme na Gamescome to tak bolo. Tak sa túlate svetom, zbierate veci a ak vám vyskočí varovanie, že prechádzate nepriateľským územím, okamžite sa skrčíte a skrývate. Zdá sa tak, že boje nebudú hrať úplný prím. Minimálne nie v takejto pasáži, keď máte hrdzavý revolver a polorozpadnutú brokovnicu. A v kapse nábojov, ktoré dokážete spočítať na jednej ruke.

Z videí ale vieme, že neskôr príde rad aj na viac zbraní a akčnejšie pasáže. Dokonca tu uvidíte mechov, mutantov a inú háveď. A to už znie lákavejšie. Čiže hrateľnosť je zatiaľ pre nás dosť otáznikom, ale atmosféra a estetika sú niečo, čomu sa ťažko odoláva. A vlastne celý ten mix je niečo, čo si chcete už na prvý pohľad vyskúšať. Hra vyjde v marci 2025 a uvidíme, ako to nakoniec dopadne.





Páči sa mi! (+3)






Gamescom 2024: Autori Sniper Elite v Atomfall skúšajú postapokalyptickú survival akciu
PC
PS4
Xbox One
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Rebellion / Rebellion
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania:  marec 2025
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Xbox brasil store (2)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Zdroj msi mag a500w bn (1)
Predám fungl nový zdroj MSI MAG A500W BN. Používal...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Kúpa používaného ntb (4)
Zdravím kupujem ntb acer nitro 5 a zaujíma ma cena...
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (15)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26276)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk