YouTube Communities predstavené, budú niečo ako Discord servery pre tvorcov

YouTube prichádza s novinkou, ktorá umožní tvorcom a ich komunitám komunikovať priamo na platforme.

pridal safer 19.9.2024 o 14:10 pod software
YouTube Communities predstavené, budú niečo ako Discord servery pre tvorcov

SOFTWARE > NOVINKY >

Youtube predstavuje novinku do svojich komunitných možností a to YouTube Communities. Vďaka nim sa budete môcť spájať s ostatnými divákmi a tvorcami novou formou obsahu. Pre mnohých, ktorý vytvárajú videá na platformu to môže byť pomerne dobrý spôsob, ako viac načúvať svojej komunite a informovať ju o dôležitých novinkách. Špekuluje sa, že je to akási reakcia na Discord alebo iné sociálne siete, ktoré aktuálne zastávajú tuto úlohu.

Napísať príspevok bude môcť takmer každý

Diváci môžu po novom update pridávať do komunít príspevky alebo komentáre na základe ich práv. Na začiatku pôjde o odberateľov kanála, neskôr však tvorcovia dostanú viac možností, ako regulovať príspevky. Písať sa bude vo vymedzenom priestore, ktorý nijak nezasahuje do videí, čo samozrejme pomôže menšiemu bordelu v rámci kanálov. Prispieť sa bude dať taktiež fotkami a videami, čo túto funkciu najviac odlišuje od bežných komentárov pod videami. Chýbať nebude ani samostatný komunitný kanál, kde uvidíte príspevky iba od daného tvorcu.

YouTube ako pozitívne príklady uvádza fitness komunity, kde ľudia môžu publikovať svoj progres k motivácií ostatných. Hovoria ale taktiež aj o kuchárskych skupinách, kde si ľudia môžu posielať zaujímavé recepty, alebo o hráčoch, ktorí si okrem herných návodov do komunít budú môcť posielať aj rôzne fan arty. S dobrým regulovaním majiteľa kanálu to teda môže byť pomerne príjemný zážitok pre divákov, ktorí sa konečne môžu viac vyjadriť.

YouTube Communities predstavené, budú niečo ako Discord servery pre tvorcov

YouTube predstavilo aj nový nástroj na moderovanie kanálu

Keďže tieto funkcie môžu byť pre niektorých tvorcov mätúce, spoločnosť predstavila taktiež nový nástroj na moderovanie s názvom Community Hub. Ten má nahradiť sekciu komentárov v YouTube Studio aplikácii, a dať tvorcom kombinovaný pohľad všetkých aktivít na ich kanáli. YouTube tiež spomína umelú inteligenciu, ktorá má pomôcť vyzdvihnúť dobré komentáre a ponúknuť návrhy odpovedí, aby sa tvorcovia mohli rýchlejšie vyjadriť k čo najväčšiemu počtu ľudí.

Určite ste si mohli všimnúť, že YouTube dlho pracuje na iných formách obsahu. Na platforme je už dokonca funkcia nazývaná Community, ktorá však slúži len na to, aby tvorcovia mohli zverejňovať textový a obrázkový obsah, čo však väčšina tvorcov veľmi nevyužíva. Nová funkcia YouTube communities však nemá byť dostupná skôr ako začiatkom nového roku, takže si na ňu ešte nejaký čas budeme musieť.


Zdroj: blog.youtube



Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (14)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26636)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk