Praha opäť privíta svetové vývojárske hviezdy na GDS

Praha tento rok opäť otvorí dvere herného priemyslu a spojí tak profesionálov, študentov aj verejnosť. Na Game Developers Session, sprevádzanú summitom umelej inteligencie a herného práva, sa môžu návštevníci tešiť už v decembri

pridal matus_ace 29.9.2024 o 14:13 pod hry
Praha opäť privíta svetové vývojárske hviezdy na GDS

HRY > NOVINKY >

Game Developers Session je najstaršia stredoeurópska konferencia venovaná vývoju hier, herným technológiám, obchodu a marketingu. Na konferencii vystúpi cez 90 rečníkov a viac ako 70 indie tímov. Tohtoročný, už 22. ročník, prebehne od 13. do 14. decembra v Kongresovom centre v Prahe. Okrem tradičných prednášok, workshopov a stánkov herných štúdií teraz ponúkne aj výrazne rozšírený festival nezávislých vývojárov plus dva summity na tému umelej inteligencie a herného práva.

Tradičnú konferenciu navštívi vyše 2 000 záujemcov. Okrem prezentácií ustálených českých štúdií ako Hangar 13, Giants Software a Wube Software sa v rámci výstavy predstaví vyše 70 projektov nezávislých herných tvorcov z Čiech i celej Európy. Ich projekty si budú môcť všetci návštevníci vyskúšať a budú tiež predstavené investorom a vydavateľom, hodnotené odbornou porotou a tie najlepšie ocenené v rámci Indie Games Expo Awards. GDS Prague sa tým stáva jedným z najväčších festivalov nezávislej hernej tvorby v Európe, a tak aj akciou, ktoré vzdeláva, spája a zviditeľňuje tvorbu všetkých herných vývojárov.

Akciu sprevádza už tradične nabitý program v šiestich líniách prednášok a workshopov od viac ako 90 odborníkov z významných herných štúdií z celého sveta, tri večierky a sprievodný game jam v spolupráci s odborom herného vývoja Karlovej Univerzity. Akcia sa predstaví aj online špeciálnou udalosťou na platforme Steam, na oficiálnych webových stránkach a v online streame autorského hrania vystavovaných projektov priamo z priestorov konferencie.

Rovnako ako každý rok, aj tento rok budeme celý program a hviezdy konferencie odhaľovať postupne. Mám veľkú radosť z toho, že už teraz môžem potvrdiť účasť Glena Schofielda, hlavného producenta a režiséra titulov ako Dead Space, Call of Duty MW3/AW/WW2 a The Callisto Protocol. Svoju účasť tiež potvrdila Kate Edwards, bývalá výkonná riaditeľka International Game Developers Association a jedna z desiatich najvplyvnejších žien v oblasti herného priemyslu (podľa rebríčka magazínu Fortune, 2013)“, hovorí Pavel Barák, riaditeľ konferencie GDS.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rada ohľadom nákupu win 11 (2)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (0)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (6)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (7)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26925)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk