AGE OF EMPIRES MOBILE

AGE OF EMPIRES MOBILE

Age of Empires vo vašom vrecku

Séria Age of Empires patrí medzi najobľúbenejšie realtime stratégie a pri myšlienke, že na mobilných zariadeniach dokáže priniesť rovnako plnohodnotný strategický zážitok, sa prirodzene vynárajú určité pochybnosti. Počas Gamescomu sa však vývojári z World's Edge a TiMi Studio Group rozhodli nás presvedčiť o tom, že Age of Empires Mobile ponúkne dostatočne komplexnú mobilnú stratégiu s viacerými zaujímavými režimami, pri ktorých sa nebudete vedieť odtrhnúť od mobilnej obrazovky. TiMi Studio Group má s mobilnými AAA hrami bohaté skúseností. Stoja za hrami Call of Duty Mobile, Pokemon UNITE či Honor of Kings, ktorú sami počas prezentácie nazvali čínskou národnou hrou. 

Ako nám vysvetlili vývojári, Age of Empires Mobile nie je iba jednoduchý port pôvodných PC hier, ale nová hra navrhnutá s ohľadom na mobilných hráčov. Podľa vývojárov hra predstaví rozsiahle bitky počas obliehania miest, ktoré sa nepodobajú ničomu, čo séria Age of Empires doteraz ponúkala. Tieto obliehacie bitky budú prebiehať v multiplayer režime a umožnia stovkám, dokonca tisícom hráčov spolupracovať, zakladať aliancie, útočiť na hrady a bojovať o nadvládu nad strategickými regiónmi. Hráči z celého sveta sa budú zapájať do PvP bojov v reálnom čase v spoločnom svete.


Jadro hry Age of Empires Mobile sa točí okolo budovania a rozširovania vašej ríše. Hráči budú vytvárať aliancie alebo sa k nim pridávať a budú vytvárať spoločné stratégie pri dobývaní miest a rozširovaní svojho územia. Aliancie budú musieť koordinovať svoje úsilie a dohodnúť sa, ako budú útočiť na nepriateľské mestá, ako dokážu prelomiť hradby a prevziať kontrolu nad kľúčovými štruktúrami, ako sú veže a pevnosti. Okrem vojakov budete rozmiestňovať aj obliehacie stroje a dokonca aj lode, čo umožní útoky cez rieky.

Jednou z výrazných noviniek v hre Age of Empires Mobile je systém zbierky hrdinov. Okrem ovládania armád budú môcť hráči verbovať hrdinov, z ktorých každý má svoj vlastný súbor schopností a vlastností, ktoré ovplyvňujú hrateľnosť. Hrdinov možno zoskupiť do tímov po troch a kombinácie týchto hrdinov poskytnú strategickú výhodu v režimoch pre jedného aj viacerých hráčov.

Zaujímavé režimy aj pre jedného hráča

Age of Empires Mobile chce ponúknuť aj zábavný obsah pre jedného hráča. Pre tých, ktorí uprednostňujú pokojnejší sólo zážitok, je k dispozícii niekoľko herných režimov. Battlefield Survivor je podobne ako hra Vampire Survivors rýchly „bullet heaven“ režim, v ktorom hráči ovládajú hrdinu a musia prežiť vlny nepriateľov a zároveň plniť voliteľné úlohy. Hráči môžu vylepšovať svojich hrdinov, vyberať si bonusy a kombinovať schopnosti pre získanie ultimátnych schopností, pričom odmeny za splnenie výzvy si dokážu preniesť do ostatných režimov v hre.

Je tu aj Military Exercise režim, ktorý hráčom umožňuje otestovať schopnosti svojho hrdinu, experimentovať s rôznymi kombináciami jednotiek a zdokonaľovať taktiku pred zapojením sa do plnohodnotných bitiek. Vývojári počas prezentácie spomenuli aj expedície Island Tactics a Lost Borderland.

Island Tactics je auto-chess režim, v ktorom je rozhodujúci výber správnych hrdinov a ich strategické umiestnenie. Svoju zostavu budete musieť rozmiestniť na základe rôznych schopností a atribútov rôznych hrdinov. Po začatí bitky sa vaše jednotky automaticky pustia do boja s nepriateľom a začnú využívať svoje schopnosti. Ako veliteľ je dôležité pozorne sledovať dynamiku bojiska a včas používať schopnosti, aby ste ovplyvnili priebeh bitky. Keď porazíte všetky nepriateľské formácie, môžete postúpiť na ďalší ostrov a pustiť sa do novej bitky.

Lost Borderland je režim ťaženia s vysokým rizikom a vysokou odmenou. S armádou prechádzate neznámym bojiskom, prekonávate vlnu za vlnou nepriateľov a máte možnosť ustúpiť s korisťou alebo ísť ďalej a riskovať všetko pre ešte väčšiu korisť. Prílišné riskovanie môže znamenať stratu všetkého, čo ste nazbierali. Tieto režimy ponúkajú hráčom skvelý spôsob, ako sa naučiť herné mechanizmy a experimentovať s rôznymi stratégiami pred tým, ako sa vrhnú do obsahu pre viacerých hráčov.


Ambiciózna hra pre skúsených hráčov aj nové mobilné publikum

Age of Empires Mobile obsahuje viacero civilizácií, z ktorých každá má svoje jedinečné prednosti. Vývojári spomenuli šesť z nich vrátane čínskej, rímskej, byzantskej, francúzskej, japonskej a kórejskej a ďalšie ešte pribudnú. Každá civilizácia má svoj vlastný vizuálny aj herný štýl a jednotky.

Jednou z hlavných výziev, ktorým vývojári čelili, bolo zabezpečiť, aby si hra zachovala kultový charakter Age of Empires a zároveň bola vhodná pre mobilné zariadenia. Z tohto dôvodu zvolili detailný výtvarný štýl, ktorý fanúšikovia dobre poznajú a zároveň ho prispôsobili pre menšie obrazovky. Hra je aj na menšom displeji mobilu plná detailov a je radosť skúmať prvky každej civilizácie.

Napriek novým prvkom špecifickým pre mobilné zariadenia, ako je systém hrdinov a obliehacie bitky v mulitplayer režime, zostáva jadro série nedotknuté: budovanie impéria, správa zdrojov a prijímanie strategických rozhodnutí v zápale boja. Zdá sa, že Age of Empires Mobile má za cieľ stanoviť nový štandard pre strategické hry na mobily a veteráni žánru aj noví hráči si môžu urobiť svoj názor už 17. októbra, kedy bude hra dostupná v iOS App Store a Google Play. Aktuálne sa navyše viete prihlásiť do finálneho testovania pred vydaním.


napísal Tanya 26.9.2024
Páči sa mi! (+1)
VIDEÁ Z HRY
AGE OF EMPIRES MOBILE


Age of Empires Mobile
Mobil

Vývoj: Microsoft / Worlds Edge
Štýl: Stratégia
Dátum vydania: 17. október 2024
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (4)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (17)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26857)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk