Dokument o tvorbe S.T.A.L.K.E.R. 2 si už môžete pozrieť

Neľahký vývoj hry v extrémnych podmienkach vojny autori od začiatku dokumentovali a neskôr to režisér spracoval do podoby dokumentu.

pridal matus_ace 3.10.2024 o 15:00 pod hry
Dokument o tvorbe S.T.A.L.K.E.R. 2 si už môžete pozrieť

HRY > NOVINKY >

Tento film, ktorý vznikol v spolupráci s Xboxom a režíroval ho Andrew Stephan (Power On: The Story of Xbox), je jedným z najcitlivejších filmov o tvorbe, aké kedy vznikli. Rozpráva skutočné príbehy skutočných ľudí, ktorí sa stretli s vojnovou realitou na prahu svojho domu.

Dokument sa zaoberá mnohými témami od zachytenia podstaty Černobyľu a Ukrajiny, kultúrnej nezávislosti a vývoja hier v kolabujúcom svete až po osobnú a kolektívnu odolnosť a prekonávanie straty. Počas tohto procesu sa S.T.A.L.K.E.R. 2 stáva viac než len hrou - skôr objektívom, cez ktorý sa nazerá na novú realitu. Vývojári sa popasovali so svojimi dvojitými úlohami tvorcov a preživších, čím sa ich hra mení na silný symbol odporu. Keď sa otrasú základy existencie, umenie sa stáva hlboko dôležitým.

Tento film nie je len o najťažšom vývoji hry všetkých čias. Je o odolnosti a nezlomnom ľudskom duchu tvárou v tvár nepredstaviteľným výzvam. Je o dôležitosti tvorby v čase deštrukcie... o vzdornom akte vytvárania niečoho zmysluplného tvárou v tvár nepriazni osudu,“ hovorí Andrew Stephan, režisér filmu.

Ak mám hovoriť osobne, S.T.A.L.K.E.R. 2 je najväčšia a najkomplexnejšia videohra v mojom živote. Od samého začiatku bola ambiciózna, ale ukázalo sa, že sama o sebe je ultimátnou výzvou. Je mimoriadne dôležitá a mimoriadne osobná a je to hra, ktorá vznikla za tých najstresujúcejších možných okolností. To zahŕňa pandémiu, presídľovanie, kybernetické útoky a predovšetkým - vojnu, ktorá trhá našu vlasť na kusy. Želám si, aby k vojne nikdy nedošlo. Želám si, aby sa to všetko nikdy nestalo. Ale stalo sa to. A my sme vďační za možnosť podeliť sa o to všetko so svetom, pretože svet by to mal vedieť. Toto sme my. Toto je náš príbeh,“ hovorí Maria Grygorovyč, kreatívna riaditeľka S.T.A.L.K.E.R. 2. Zároveň autori dodávajú, že sa stále dá prispieť aj na charitatívne účely v oblasti obnovy krajiny, lekársku pomoc, obranu a ďalšie.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Game-debate.com (2)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (2)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (17)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27101)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk