STARSHIP TROOPERS: EXTERMINATION JE SPLNENÝM SNOM CASPERA VAN DIENA

STARSHIP TROOPERS: EXTERMINATION JE SPLNENÝM SNOM CASPERA VAN DIENA

Na slovíčko s generálom

Interview

Už dávno je preč doba, kedy boli hry podľa filmov nehrateľné braky, ktoré mali vytiahnuť pár dolárov z vreciek nič netušiacich zákazníkov. Navyše teraz nevznikajú len preto, aby sprevádzali nejaký nový film v kinách a rýchlo sa na ne zabudlo. Ukazuje sa, že hra môže vzniknúť aj 27 rokov po premiére filmu a stále dokáže osloviť nielen jeho fanúšikov, ale aj úplne nových hráčov. To je prípad Starship Troopers: Extermination od štúdia Offworld, ktorá to úspešne tiahne v Early Access a už budúci mesiac vyjde v plnej verzii. Hra skvele zachytila to, prečo sa film stal takým kultom. A pomáha jej tiež to, že si v nej kľúčovú rolu generála Johnnyho Rica zopakoval známy herec Casper van Dien. Ako nám prezradil na mikrofón aj mimo neho, svoju postavu miluje a hru si naozaj užíva.

Prečo si myslíte, že sa Hviezdna pechota stala takým kultovým filmom, ktorý aj 27 rokov po svojom uvedení stále rezonuje u divákov?

Je to kulminácia geniality Paula Verhoevena a Eda Neumeiera. Obaja sú to najinteligentnejší, najzábavnejší a najkreatívnejší ľudia, s akými som kedy mal možnosť pracovať. Pridajte k tomu nesmierne talentovaného šialeného génia Phila Tippeta, Aleca Gillesa, Kevina Yaegera a všetkých tvorcov filmu a uvedomíte si, aké nesmierne šťastie máte ako herec, že v tom môžete hrať. Takisto všetci moji talentovaní hereckí kolegovia boli požehnaním pre každého herca.

Aký je to pre vás pocit vrátiť sa do úlohy Johnnyho Rica po toľkých rokoch v Starship Troopers: Extermination?

Milujem byť Johnnym Ricom. Hrať túto kultovú literárnu, filmovú a teraz aj videohernú postavu bola pre mňa jedna z najväčších poct v živote. Spôsob, akým Offworld zdokonalil svet Starship Troopers a vzdal hold úlohe Johnnyho Rica, je pre mňa splneným snom. Offworld si uctil cestu mojej postavy a poňal celé univerzum Starship Troopers spôsobom, ktorý plne rešpektuje publikum a dáva mu všetko, v čo sme mohli v hre dúfať. Je to ako byť vo filme.

Starship Troopers: Extermination je splneným snom Caspera van Diena

V jednom z predchádzajúcich rozhovorov ste spomenuli, že Johnny Rico má v tejto hre viac replík ako vo všetkých filmoch dohromady. Mohli by ste bližšie opísať úlohu vašej postavy v hre?

V tejto hre mám jedinečnú úlohu, pretože môžem viesť hráčov v singleplayer kampani. Môžem vám pomôcť zvýšiť úroveň, zlepšiť svoje schopnosti a jednoducho si zvyknúť na prostredie predtým, ako sa pustíte do divokej jazdy pre 16 hráčov v kooperácii.

Sú nejaké rozdiely medzi touto verziou Rica a tou, ktorú poznáme z filmov?

Generál Johnny Rico je skúsenejšia verzia postavy z filmov. Milujem oblúk, ktorý mi Peter a Offworld v tomto pokračovaní filmovej série poskytli. Viem, že Paul Verhoeven & Ed Neumiere by boli hrdí na to, kam sme to dotiahli, pretože to úplne rešpektuje ich víziu.

Podieľali ste sa na nejakých tvorivých rozhodnutiach týkajúcich sa vašej postavy v Starship Troopers: Extermination?

Rád si myslím, že som sa podieľal na vývoji tohto Ricovho oblúka. Možno preto, že som nielen plne prijal úlohu Johnnyho, ale ju aj skutočne milujem. Spôsob, akým je napísaný od Eda Neumeiera až po Petra... No, mám pocit, že ma naozaj dobre poznajú a je mi cťou byť ich múzou.

Film Hviezdna pechota je podobne ako RoboCop známy silnými prvkami satiry a spoločenskej kritiky. Môžeme očakávať, že podobné témy budú rozpracované aj v Starship Troopers: Extermination?

Viem, že satira tam je. Hru hrám stále ako General Rico a v hre ju počujem neustále, keďže počas hrania všetci vždy vykrikujú citáty z filmu.

Na čo sa najviac tešíte, že fanúšikovia zažijú v Starship Troopers: Extermination? Je v hre nejaký konkrétny moment alebo prvok, ktorý podľa vás naozaj vynikne?

Páči sa mi, ako sa musíme spojiť a spolupracovať, aby sme prežili. Vo filme sme ako herci a členovia štábu mali silné kamarátstvo.  Všetci sme museli úzko spolupracovať, aby filmy fungovali. Toto puto sa určite prenieslo aj do Offworld a všetkých hráčov Starship Troopers: Extermination. Spolupráca zvyšuje šancu na úspešnú misiu a prežitie.

V minulosti ste mali úlohy aj v iných videohrách, ako napríklad Wing Commander 4 a Starship Troopers z roku 2005, a tiež ste stvárnili Johnnyho Cagea v Mortal Kombat: Legacy. Ako by si opísal svoj vzťah k videohrám v priebehu rokov?

Videohry milujem. Hru Starship Troopers som chcel od prvého momentu, keď som videl film v Sony. A teraz ju mám. Som veľmi šťastný, že sa môžem podieľať na Extermination. Je to splnený sen.

Ďakujem za rozhovor.


napísal Tanya 27.9.2024
Páči sa mi! (+3)
STARSHIP TROOPERS: EXTERMINATION JE SPLNENÝM SNOM CASPERA VAN DIENA


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (4)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (17)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk