Zdravím majstri,
najskôr popis problému. Už pár týždňov sa pohrávam s myšlienkou na kúpu NVMe 256GB SSD ako systémového disku a menovite ma láka tento ADATA XPG SX8200 Pro (
https://www.alza.sk/... ...d5518495.htm?o=2 ), akurát cena okolo 50€ mi stále príde jemne nad môj súkromný limit 40€ - obzvlášť, ak by som ešte chcel prikúpiť aj nejaký 4-5€ pasív pre lepší odvod teplôt.
Za normálnych okolností by som kľudne počkal, avšak dostali sa mi do uší informácie o aktuálnych sporoch medzi Japonskom a Južnou Kóreou - a že sa to môže dosť negatívne prejaviť hlavne v dostupnosti a následne aj v cenách pamätí.
A čo teraz?
Oplatí sa mi čakať na to, že ten disk naozaj klesne pod tú cenu 40€ (alebo ešte menej)?
Alebo existuje nejaký iný model SSD, o ktorom netuším a splnil by moje parametrové očakávania (teda podobné alebo ešte lepšie parametre ako má vyššie spomínaná ADATA (beriem ju ako referenčný model)?
Alebo nemám čakať a teda mám zaplatiť tú cenu, ktorú mi ponúkajú predajcovia dnes?
Vopred upozorňujem, že pri ponúkaní alternatív budú zvažované kritériá ceny a parametrov SSD ( v tomto poradí). Za rady vopred dik.