detail
|
VYPÍNANIE MONITORA POČAS HRANIA [vytvoril: apokalyptyk - 20.8.2022]
Zdravím vás, mám problém s vypínaním monitora počas hrania hier. Tento problém sa mi už vyskytol za tento rok 3x a stále sa sam od seba zrazu vyriešil na určitú dobu. V čom vlastne nastáva ten problém? -Problém: Zapnem nejakú hru, hra beží v úplnom poriadku, FPSka držia, teplota grafiky aj CPU je v poriadku a z ničoho nič po určitej dobe (cca 10-60min) na malinkú chvíľu sekne hra a nasleduje čierna obrazovka na monitore a potom naskočí na monitore NO SIGNAL. Deje sa mi to "random" aj keď to zjavne random nie je, ale osobne neviem v čom môže byť problém. Tento problém pretrváva niekoľko dní a samo od seba to prestane a potom PC beží normálne, pri rovnakej hre nevypadáva GPU, všetko je ako by malo byť. Prvý krát sa mi to stalo niekedy Január/Február, potom v Marci no a teraz v Auguste (už je to cca týždeň). Po naskočení "No Signal" na monitore niekedy sa celý PC sam od seba reštartuje, ale niekedy len v slúchadlách počujem zaseknutie asi na cca 0,5s a následne počujem znovu zvuk z hry avšak GPU je off a musím natvrdo vypnúť PC. Niekedy po zapnutí PC sa objaví okno s BIOSOM a keď sa ma načítať WIN tak sa objavia len malé šmuhy na monitore, zelené, červené taká vodorovné pásiky (nie na celom monitore len na spodnej časti) a pozadie monitora je celé čierne. Potom reštartujem PC a nabehne už dobre. Keď sa mi vyskytol tento problém prvý krát, tak som skúšal zapnúť na YT 8K video vo fullscreene a taktiež vyplo GPU po chvílke. -PC Zostava MB(matičná): GIGABYTE Z490 VISION G CPU : Intel Core i7-10700KF CPU hladič: Silentium PC 240 AIO RAM: 16GB DDR4-3200MHz CL16 HyperX Fury, 2x8GB GPU: GIGABYTE RTX™ 3080 GAMING OC 10G SSD: GIGABYTE NVMe SSD 256GB HDD: 2TB HDD ZDROJ: GIGABYTE zdroj 850W 80PLUS Gold Modular Počítačová skrinka: Genesis IRID 505 ARGB MIDI. Monitor: 32" AOC CQ32G1 (1440p, 144Hz...)
|