detail
|
POMOC S EXTERNÝM HDD DISKOM (WD 2.5 [vytvoril: AndyMann - 15.9.2023]
Ahojte borci, chcem sa poradiť ohľadom svojho externého HDD značky WD a jeho pripojenia k PC. Mám ho plný asi z 2/3 a normálne som do neho kopíroval hudbu a dáta, všetko fungovalo bez problémov a zrazu na dákych 60% mi komp hodil hlášku, že sa nedá zapisovať alebo niečo v tom duchu. Neskôr som zistil, že nejde do neho skopírovať už čokoľvek. Skúšal som ho odpojiť, pripojiť a ako aj cez všetky ostatné USB porty a disk sa už nevie načítať (hoci bliká / svieti tá malá dióda a aj ho počujem). USB kľúč mi v daných USB portoch funguje, čiže tam nebude problém. Jednoducho keď tento externý disk teraz pripojím k PC, nevyskočí mi v priebehu sekundy to "USB pop-up okno ako pri USB kľúči" ale ako lokálny disk ho PC nájde a nemôžem do neho vstúpiť pretože je ako keby zamrznutý (dióda bliká a disk počujem). Skúšal som aj príkaz chkdsk ale ten sa mi ani nevie spustiť pre tento externý disk a aj iné rôzne návody čo poradil pán Google ale bez výsledku. Možno ja na ňom nejaký "bad sector" len ako ho fixnúť keď hneď po pripojení disk kvázi zamrzne a PC je s ním takmer nepoužiteľné (keď disk odpojím, PC fičí ako hodinky). Vedeli by ste ešte niečo poradiť čo ešte skúsiť lebo chcem sa dostať k tým dátam ? Rád si kúpim aj nový disk aby som si mohol do nového disku z toho starého všetko skopčiť. Ďakujem za každú radu a pomoc.
|