Týždenník - Super Mario a Star Wars

Super Mario Bros. a Star Wars boli témami tohto týždňa.

pridal saver 9.4.2023 o 21:41 pod hry
Týždenník - Super Mario a Star Wars

HRY > NOVINKY >

Super Mario Bros. a Star Wars boli témami tohto týždňa. Kde Star Wars mal svoju Celebration a na nej boli ohlásené ako filmy, tak aj seriály a nový trailer dostala aj prichádzajúca Star Wars Jedi: Survivor hra. Pridali sa aj informácie o hre, kde napríklad pribudne aj farmárčenie

Zaroveň Survivor dostal aj upravené požiadavky, v ktorých už hra bude na PC zaberať 155GB. Čo môže byť pozitívne smerom ku kvalite textúr.  Ak by ste na to nemali miesto, tak Seagate pohotovo ohlásil tematické Star Wars m.2 disky.

Čo sa týka filmov, tie boli ohlásené rovno tri, jeden ukáže prvého Jediho v priam náboženskom filme, druhý zachytí mandoverse a tretí bude s Rey 15 rokov po Star Wars 9. Samozrejme prichádzajú aj seriály, kde bola predstavená Ahsoka. Tá začne v auguste. Budúce leto príde Andor 2.

Keď sme pri filmoch, tak Super Mario Bros. je už v kinách a síce v recenziách recenzentov je len na 5/10, divákom sa páči a vidieť to aj na návštevnosti. Film je v prvom víkende najlepšie zarábajúcim herným filmom a aj najlepšie zarábajúcim animákom. Spolupráca Nintenda a Illumination tak zjavne bude pokračovať. 

Plus práve sme sa o Super Mario filme pobavili aj v podcaste:

Z hier dostal Cybepunk 2077 novú ukážku svojho vylepšeného ray tracingu nazvaného Overdrive. Ten vytiahne z grafík všetko, keďže celé nasvietenie je plne raytracinové. Viac detailov k tomu priblížila Nvidia. Update príde už 11. apríla.

Ukázala sa aj stratégia Tempest Rising, ktorá veľmi pripomína štýl Command and conquer, ale zároveň podľa nového gameplayu má aj prvky Starcraftu. Presnejšie autori ukázali jeden zápas z multiplayeru:

Microsoft tento týždeň zrušil zo Store emulátory pre Xbox Series XS konzoly, zrejme z tlaku Nintenda. Nedajú sa už tak neoficiálne sťahovať zo Store, stále sa však dajú pridávať cez debug režim konzoly. Objavil sa aj leak, ktorý ukazuje ich pripravovaný Starfield Xbox gamepad a ukázali aj recyklovaný Remix ovládač. Medzitým Microsoft pre Bethesdu odkúpil menšie štúdio Nemesys Games.

Pokračuje aj ich odkupovanie Activisionu, kde CMA v UK už finišuje rozhodovaním o odkúpení a tento mesiac to uzavrie. Sony sa už vyjadrilo, že ľutuje, že sa CMA presunulo na stranu Microsoftu. Doslova povedalo, že odkúpenie môže spôsobiť to, že Call of Duty nebude vyhrávať v Digital Foundry porovnania ch, ako aj to, že ak budú dostávať slabšiu verziu, môže ich to zničiť, keďže Call of Duty hráči sú vášniví, informovaní a sofistikovaní...

Zo Sony sme tu mali nové informácie, ktoré hovorili o tom, že pripravujú nový handheld. Nemá to však byť plnohodnotný samostatný handheld, ale len streamovací pre hranie cez Remote Play z PS4 alebo PS5. Popritom sa objavili informácie, že znížili výrobu PS VR 2 pre slabší odbyt, kde záujem o VR teraz klesá a cena a ponuka PS VR 2 nepomohla obrátiť tento smer. Sony si zároveň patentovalo aj gamepad, ktorý bude meniť teploty..

Oproti Sony Asus predstavil skutočný handheld a to Asus ROG Ally, ktorý bol síce predstavený na 1. apríla, ale Asus dodatočne potvrdil, že nešlo o prvý apríl a handheld je reálny. Ponúkne vysoký výkon v grafike a 1080p displej a zároveň bude menší ako Steam Deck. Aj keď cena bude určite vyššia. 

Svoj nový handheld predstavilo aj AOKZOE, konkrétne AOKZOE A1 Pro ale aj A2 verziu. Pričom A1 Pro dostane najrýchlejší procesor v handheldoch doteraz a to Ryzen 7 7840U (uvidíme, či ho bude mať aj ASUS ROG), ktorý má výkon približne 3TFLOP ako GTX 1650ti. Je to dvakrát viac ako Steam Deck. Zároveň však procesor menej odoberá a batéria je tam veľká 17000mAh. Plus má aj veľký 8 palcový displej. 

AMD tento týždeň vydalo aj svoj Ryzen 7 7800X 3D procesor, ktorý dosiahol vysoký výkon v hrách, aj keď hlavne v 1080p rozlíšení, v 1440p a 4K sa už rozdiely strácajú. 

Popritom Nvidia pripravuje svoju RTX 4070 grafiku, ktorá bude mať minimálne v USA zaujímavú cenu a zároveň aj vysoký výkon. U nás sa zrejme k cene pridá aj daň. Stále bude mať DLSS3, čo je ťahák tejto série.  Keď sme pri DLSS, objavilo sa aj detailné porovnanie DLSS 2 a FSR 2 na sérii hier. 

 

Z filmov sme okrem Maria mali tento týždeň aj nový teaser na Barbie film, pridal sa aj trailer na Indiana Jonesa. Dozvedeli sme sa, že sa pripravuje Harry Potter seriál, ale aj seriál o zakladateľoch Pirate Bay, z filmov sa pripravuje Street Fighter film a Minecraft film dostal dátum na rok 2025. Trailer dostal aj Secret Invasion seriál, film Extraction 2 a aj Blue Beetle 

Z recenzii sme ohodnotili Forza Horizon 5 Rally Adventure, ako aj slabší Crime Boss Rockay City. Pozreli sme sa aj na Like a Dragon Ishin , pridali sme Ravenbound, ale aj Akka Arrh alebo Sigil of the Magi. V interview sme viac zisťovali o hernom Gollumovi.  





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Xsx češtiny (0)
Zdar, prosím vás viete mi poradiť, ktoré hry na XS...
|Ultimatne ambilight riešenie (3)
Narazil som na tuto krabicku na podsvietenie tv, m...
|Výmena i5 12600kf (11)
Zdravím! Momentálne fachčím na zostave s i5 12600...
|Čo sa mohlo stať s pc? (55)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Game-debate.com (4)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27405)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk