The Callisto Protocol vyšiel orezaný, lebo Krafton tlačil na skoré vydanie

Tvorca The Callisto Protocolu priblížil, čo sa vo firme pred vydaním hry dialo.

pridal saver 8.8.2024 o 15:04 pod hry
Callisto Protocol vyšiel orezaný, lebo Krafton tlačil na skoré vydanie

HRY > NOVINKY >

Glen Schofield, tvorca Dead Space a nedávno aj The Callisto Protocolu, vysvetlil v rozhovore, čo sa dialo vo firme pred vydaním hry. Hra, ako už vieme, nesplnila očakávania napriek tomu, že smerovala správnym smerom. Glen teraz poskytol vysvetlenie v interview.

Všetko sa začalo pred rokmi, keď mu priateľ oznámil, že chlapci z PUBG sa chcú s ním stretnúť. Rýchlo si padli do oka a spoločne založili štúdio Striking Distance. V tom čase bolo sľúbených veľa vecí a všetko išlo podľa plánu...

"Štyri roky na to sa ukázalo, že nie všetko bolo pravdivé. Prvých pár rokov bolo skvelých. Problémy nastali až posledný rok, keď sme vstúpili na burzu, čo veľmi zaťažilo firmu a všetkých zúčastnených. Potom Krafton začal na nás vyvíjať tlak."

Pôvodne mal slobodu tvoriť a rozvíjať The Callisto Protocol akokoľvek chcel, ale neskôr Krafton určil, že hra musí byť vydaná v decembri 2022, čo negatívne ovplyvnilo jej kvalitu a obsah.

"Potreboval som ešte asi tri a pol mesiaca," hovorí Schofield. "Bolo mi sľúbené, že to tak bude. V októbri alebo septembri 2021 mi bolo povedané: 'Máte čas. Pridajte do hry všetko, čo chcete.' Tak som cez vianočné sviatky len tvoril a vymýšľal nápady s tímom. Ale potom prišiel január a ľudia z Kraftonu povedali: 'Nie, musí to byť v decembri 2022.'"

"Neušetríte tým, že to vydáte o tri mesiace skôr, pretože keby som pokračoval ako doteraz, nemusel by som nikoho prijímať, čo by nezvýšilo náklady. Ale ak to chcete urýchliť o tri a pol mesiaca, musím prijať ďalších ľudí alebo zaviesť nadčasy."

Finančne by to bolo na tom istom. Pridáva, že problémom nebol len tento tlak, ale aj Covid-19 a masové odchody zamestnancov.

"Keď máte štúdio s 200 ľuďmi a 10 až 20 ľudí mesačne ochorie na dlhé týždne, je to devastujúce. Niekedy bolo mimo prevádzky celé oddelenie vizuálnych efektov alebo animácie. A navyše, v roku 2021 sme zaznamenali veľký počet odchodov. 49 ľudí odišlo, pretože iné firmy im ponúkli o 10 000 dolárov viac. Rok 2021 bol najhorší rok vývoja v mojom živote."

Skončilo to tým, že museli vystrihovať obsah a konkrétne vystrihli štyroch bossov a dva typy nepriateľov.  

Schofield naznačil aj nápad na pokračovanie, kde by hráči začali s novou postavou, ale v polovici by ju zabili a vrátil by sa hrdina z prvej hry. 

Na otázku, či by počas produkcie The Callisto Protocol urobil niečo inak, Schofield povedal, že by bol tvrdší, pokiaľ ide o dátum vydania:

"Dupol by som si. Nevydám to. Povedal by som: Ak chcete, aby sa hra vyšla, príďte a prevezmite štúdio."





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (13)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (4)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26144)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk