Gamescom 2024: Brute Horse bola najmetalovejšia a najvtipnejšia hra výstavy

Ale nemôžem vám o nej prezradiť takmer nič.

pridal matus_ace 25.8.2024 o 20:03 pod hry
Gamescom 2024: Brute Horse bola najmetalovejšia a najvtipnejšia hra výstavy

HRY > NOVINKY >

Už som teda podpísal rôzne zmluvy o mlčanlivosti za tie roky, čo sa venujem hrám, ale takáto ešte nie. Zakazuje mi o hre napísať to najlepšie a najzaujímavejšie. Ale chápem ju. Autori hry Brute Horse totiž vytvorili mechanicky, príbehovo a štylisticky niečo skvelé a neuveriteľne zábavné. No a nechcú, aby vám to niekto prezradil, kým sa ku hre sami nedostanete formou dema. Hovoria totiž, že toto treba zažiť na vlastnej koži. A ja s nimi súhlasím. Čo teda môžem prezradiť? Veľa toho nie je.

Brute Horse je mierne neštandardná akčná plošinovka s príbehom a gaučovým co-opom, ktorá sa odohráva v barbarskom fantasy svete Južnej Vulgarie, kde je dĺžka života rovnako nízka ako pozornosť holuba k detailom. Príbeh sa točí okolo trojice žoldnierov: barbarského bojovníka známeho len ako Brute, jeho najlepšieho priateľa a bojového koňa menom Horse a Michelle, zručnej vrahyne a ambicióznej vynálezkyne.

Ich akčná, no zároveň zábavná a hrejivá cesta ich zavedie do mnohých veľkolepých krajín, z ktorých každá má svoje vlastné jedinečné nebezpečenstvá. Našťastie už na začiatku hrdinovia objavia najmocnejšiu zbraň, akú kedy svet Južnej Vulgarie (alebo akýkoľvek iný svet, skutočný aj fiktívny) videl. Hra kombinuje prvky komédie, strategického boja a riešenia hádaniek. A teda tú komédiu by som rád ešte raz zvýraznil. Lebo takto som sa ešte na Gamescome nenasmial a to tam chodím od roku 2014.

Hru si môžete zahrať sami aj vo dvojici, pričom lokálna kooperácia jej dodáva ešte niečo navyše k už tak unikátnemu čaru. Ako ste pravdepodobne vyčítali z opisu vyššie, postavy sú rôznorodé a musia si pomáhať, čo sa prenáša aj do hrateľnosti. A aj z toho často vychádza zábava a humor. Všetko vo svete hry je založené na jednoduchom kreatívnom vzorci: Vezmite niečo úplne absurdné a vymyslite, ako tomu dať aspoň kúsok zmyslu.

Hudobne sa máte na čo tešiť, dabingovo aj graficky tiež. Veľmi rád by som toho prezradil viac, ale nemôžem. Autori dokonca sami na oficiálnom blogu tvrdia, že hra je tak unikátna, až ju musia chrániť prísnou zmluvou o mlčanlivosti, ako aj rôznymi zaklínadlami a kliatbami. A to riskovať nechcem. A kto sú vlastne tí autori? Štúdio Place of Departure, ktoré má na konte oceňovanú hru Ministry of Broadcast. Akurát teraz si ho pod svoje krídla zobrala Bohemia Interactive, ktorá Brute Horse vydá niekedy v budúcnosti. Ale viac už ani slovo, lebo už teraz som toho možno prezradil príliš.





Gamescom 2024: Brute Horse bola najmetalovejšia a najvtipnejšia hra výstavy  Gamescom 2024: Brute Horse bola najmetalovejšia a najvtipnejšia hra výstavy  Gamescom 2024: Brute Horse bola najmetalovejšia a najvtipnejšia hra výstavy
Páči sa mi! (+5)






Gamescom 2024: Brute Horse bola najmetalovejšia a najvtipnejšia hra výstavy
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Bohemia Interactive / Place of Departure
Štýl: Akčná Adventúra / Skákačka
Dátum vydania:  2025
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Lenovo legion go (0)
Čauko, predám Lenovo Legion GO v TOP stave za symp...
|Kúpa používaného ntb (4)
Zdravím kupujem ntb acer nitro 5 a zaujíma ma cena...
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (14)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (5)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26248)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk