Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové

Goichi Suda a Shinji Mikami nám na jeseň naservírujú návrat svojej uletenej akčnej jazdy.

pridal matus_ace 31.8.2024 o 15:33 pod hry
Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové

HRY > NOVINKY >

Už sa vám niekedy stalo, že na vás niekto zabudol? Možno kedysi dávno ako dieťa, že vás rodičia prišli neskôr vyzdvihnúť do škôlky alebo také niečo. No tak na mňa zabudli na Gamescome v stánku so Shadows of the Damned: Hella Remastered. Alebo im bolo jedno, že som tam už nemal čo robiť a ďalej hral a hral a hral. Prvý level, druhý, tretí...Možno by som aj prešiel celú hru (vyzerala dosť kompletne a nie ako nejaké demo), ale už som musel ísť ďalej vyskúšať si v Nvidii, ako sa hrá Half-Life 2 RTX.

Ale aspoň som si hru naozaj užil a pekne od úplného začiatku. Aká vlastne je? Prečítajte si Junkerovu recenziu originálu z roku 2011. Je to pekelná akčná jazda s netradičnou ústrednou dvojicou, pod ktorú sa podpísali Goichi Suda (No More Heroes, Lollypop Chainsaw) a Shinji Mikami (Dino Crisis, Resident Evil 4). Na Halloween vyjde tento remaster a vlastne neprináša takmer nič nové. Akurát si ho zahráte v 4K a 60fps (na platformách, ktoré to podporujú). V Grasshopper Manufacture však vedia, že pýtať si balík peňazí za remaster bez noviniek by nebolo pekné, takže poteší cenovka nastavená na 24,99€. Bohužiaľ, disková verzia je len pre americký trh.

Naozaj ide o čistý remaster bez noviniek, opráv či vylepšení. Nemá preto zmysel opisovať hrateľnosť a opäť vás teda musím odkázať na recenziu vyššie. Tu je to rovnaká hrateľnosť, rovnaká grafika, rovnaký zvuk, rovnaký dabing, rovnaké všetko. Ale jedna vec je tu navyše a tá hráčom (a aj Junkerovi v recenzii) veľmi chýbala - New Game +. Teraz sa po dohraní môžete opäť pustiť do prechádzania, ale so všetkými získanými vylepšeniami a ďalšími vecami.

No a teda sú tu ešte nové skiny pre hlavnú postavu, ktoré si môžete vybrať hneď na začiatku a nájdete ich medzi obrázkami dole. A to je všetko. Takto čistý remaster sa často nevidí, lebo väčšinou sa vývojári snažia priniesť nejaké opravy, novinky a podobne. Tu je to NG+ a nové skiny, nič viac. Pôvodnú hru si dnes už bohužiaľ nedokážete kúpiť, zmizla spolu s konzolovou generáciou, na ktorej vyšla. Teraz prichádza aj na PC a Suda hlavne chce, aby si hru mohlo užiť viac hráčov. To je tu ten hlavný cieľ.

A možno je to aj škoda. Chápem zámer tvorcov remastru, ale na hre badať už vek. Stále je to zábavná akcia a ťažko sa od nej na Gamescome vstávalo. Hlavne aj preto, že dnes sa takéto hry jednoducho nerobia. Ale v niektorých aspektoch už viditeľne zostarla a výraznejšia modernizácia by jej len a len prospela. Grafika už nevyzerá najlepšie, ovládanie pôsobí kostrbato. Ale viem si predstaviť, že na Switchi si to na cestách parádne užijem.





Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové  Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové  Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové
Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové  Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové
Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2024: Shadows of the Damned: Hella Remastered zabaví, ale neprináša skoro nič nové
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Grasshopper Manufacture / Grasshopper Manufacture
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 31. október 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26417)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk