Gamescom 2024: Videoherný zlepenec menších hier z Kolína

V skratke sa pozrime na Woodo, Project Motor Racing, Clock Tower: Rewind, Gex Trilogy, Usual June a Wilmot Works It Out.

pridal SECTOR 6.10.2024 o 17:17 pod hry
Gamescom 2024: Videoherný zlepenec menších hier z Kolína

HRY > NOVINKY >

Gamescom je plný veľkých ohlásení, ale občas si aj my potrebujeme oddýchnuť od hier ako STALKER 2, Gothic Remake či Assassin's Creed Shadows. Aj preto si radi do nabitých kalendárov tu a tam dáme niečo malé, ale zato nápadité. Hry, pri ktorých navštívime stánky menších vydavateľov a vyskúšame si niečo iné. Tentoraz sme sa vám rozhodli tieto hry zhrnúť v jednom krátkom "výcuce" práve takéto hry, pričom ide o žánrovo naozaj pestrý výber.

Woodo

Spomínate si ešte, aké to bolo držať v rukách vaše prvé, častokrát ešte drevené hračky? O prebudenie presne takejto nostalgie sa veľmi úspešne pokúša unikátna puzzle hra Woodo, ktorej hlavnou náplňou je postupné vyskladanie drevených scenérií zo života hlavnej hrdinky. Hra je veľmi relaxačným počinom, pripomínajúcim napríklad titul Unpacking, a okrem nádherných modelov, autentického ozvučenia tu nechýba aj rozsiahly environmemntálny storytelling, doplnený o výklad rozprávačky, ktorej pokojný hlas robí z tejto niekoľkoúrovňovej zábavky skutočne ideálny titul na večernú relaxáciu.

(Pri video zázname z hrania potom musím spomenúť, že automatické vyskladanie scény z posledných sekúnd je iba debuggovacím nástrojom vývojárov a bolo realizované iba pre účely šetrenia času.)

Project Motor Racing

Záver prezentácie najnovšieho Farming Simulator 25 nám švajčiarske štúdio GIANTS SOFTWARE ozvláštnilo aj nejakým tým teaserom pre ich blížiaci sa Project Motor Racing, na ktorom spolupracujú práve s tímom Straight4, tvoreným autormi pôvodného Project Cars. Okrem toho, že nám autori exkluzívne odhalili až 3 scrreenshoty z hry, na ktorých sa nachádzal jeden model auta, sme sa v podstate nedozvedeli nič svetoborné. Hra sa údajne vyvíja na domácom Giants Engine a na PC a konzoly príde budúci rok. Vývojársky tím má určite solídne skúsenosti, avšak otázne je, ako si s technológiou simulácie za hranicami orného poľa poradí primárne farmársky softvér.

Gamescom 2024: Videoherný zlepenec menších hier z Kolína

Usual June

Finji má na konte výnimočné hry TunicNight in the Woods, takže je vám jasné, že ich tvorba nie je úplne tradičná. V rovnakom duchu pokračuje aj akčná adventúra Usual June, kde sme si mohli vyskúšať pasáž z prvej tretiny hry. Tam sa má hrdinka so svojou spoločníčkou vrátať do observatória, aby tam vyriešila záhadu Teddyho ducha. Namiesto teleskopu tam však nájde niečo nečakané a odhalí poriadne temné tajomstvo. June prechádza medzi svetmi, bojuje s nepriateľmi a vy si užívate veľmi peknú atmosféru a skvelú hudbu. Boje sú však extrémne simplexné, takže aj keď tu nájdete predmety a možnosť dashu, nepriateľov vždy nakoniec nejako utlčiete. Graficky je to sympatické a animácie pripomínajú posledné animované Spider-man filmy. Hra vyjde budúci rok.

Wilmot Works It Out

Oproti tomu puzzle hra Wilmot Works It Out vyjde už o dva týždne a nadviaže na prvú časť Wilmot's Warehouse spred 5 rokov. Aj teraz to bude skôr jednoduchý relaxačný zážitok, kde sa Wilmot upíše predplatenej službe, ktorá mu každý deň naservíruje nový puzzle. Vašou úlohou bude posklada puzzle a zavesiť si ich na stenu. Občas ale prídu aj kúsky, ktoré nikam nepasujú. Tak si ich odložíte a uvidíte, či ich nevyužijete v budúcnosti. Hra sa ovláda naozaj jednoducho, postupne si v dome odomknete nové miestnosti (aby ste mali obrazy z puzzle kam vešať), prídu aj nové predmety, tapety a podobne. Hru si môžete sami vyskúšať v deme.

Clock Tower: Rewind

V roku 1995 vyšla v Japonsku na konzoly Famicom prvá survival adventúra, v ktorej hlavná hrdinka Jennifer Simpson musela okrem riešenia hádaniek aktívne utekať a ukrývať sa pred vrahom s obrovskými nožnicami zvaným Scissorman. Po takmer 30 rokoch je táto hra konečne preložená z japončiny a dostupná na západnom trhu a my sme si jej remastrovanú verziu mohli zahrať počas Gamescomu. V Clock tower: Rewind si v menu môžete vybrať, či budete hrať pôvodnú, alebo upravenú verziu, ktorá má vylepšené animácie aj ovládanie, nové intro a rôzne ďalšie bonusy. Clock Tower sa od ostatných adventúr svojej éry líši tým, že hráči musia hádanky riešiť pod stresom a nájsť spôsob, ako sa hlavná hrdinka ukryje alebo odoženie prenasledovateľa. Pri priamej konfrontácii so Scissormanom sa Jennifer dostane do stavu paniky a hráč musí opakovane stláčať tlačidlo, aby sa pred útočníkom ubránil. Táto kultová klasika položila základy pre ďalšie survival hry a je skvelé, že už čoskoro ju bude môcť oceniť celý svet, keď vyjde na súčasnú generáciu konzol a PC.



Gex Trilogy

Zo zlatej éry Playstation a Nintendo 64 konzol v 90. rokoch si mnohí hráči so slzou v oku spomínajú na platformovky s Gexom. Trojica hier teraz dostane veľký remake a aj keď sme dúfali, že počas Gamesomu dostaneme náhľad na nejaké novinky, v skutočnosti nám vývojári pustili na PC iba priamočiary port prvej hry z roku 1995. Bolo nám vysvetlené, že remake Gex Trilogy je vo veľmi raných štádiách a veľa toho prezradiť nemôžu. Chcú však hry s Gexom sprístupniť na moderné konzoly a PC s čo najlepším ovládaním a je možné, že zmenia aj kameru, aby bol zážitok z hry čo najmenej frustrujúci. Vývojári sľúbili, že zachovajú humor aj kultúrne narážky z pôvodnej trilógie a ako v prípade Clock tower: Rewind, bude možné hry hrať aj v pôvodnej verzii. Gex Trilogy tak poteší nostalgikov aj mladšie generácie hráčov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Výmena i5 12600kf (3)
Zdravím! Momentálne fachčím na zostave s i5 12600...
|Čo sa mohlo stať s pc? (55)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Game-debate.com (3)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (3)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27271)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk