Týždenník - Tomb Raider, Gray Zone Warfare a problém Helldivers 2

Tento týždeň bol hustý na novinky, kde prišlo české Gray Zone Warfare, pridal sa leak z Tomb Raidera a demokracia v Helldivers 2 bola narušená.

pridal saver 5.5.2024 o 21:24 pod hry
Týždenník - Tomb Raider, Grey Zone Warfare a problém Helldivers 2

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bol hustý na novinky, kde prišlo české Grey Zone Warfare a demokracia v Helldivers 2 bola narušená. Pridal sa leak z nového Tomb Raidera, ktorý nebol ohlásený, ale už sa objavujú leaky a hovoria, že sa dostaneme do Indie. Konkrétne hra má byť teraz v plne otvorenom svete a Lara bude mať aj motorku. Príbehom bude pokračovať po úvodnej trilógii a teraz už bude Lara skúsenejšia vykrádačka hrobiek. Proti sebe bude mať gang mladých vykrádačov hrobiek.

Autori Helldivers 2 majú za sebou náročný víkend. Totiž koncom týždňa Sony ohlásilo, že bude prepojenie s PSN kontom v hre povinné aj na PC a hráči to nezobrali vôbec dobre. Pridali už cez 200 tisíc negatívnych recenzií na Steam. Na jednej strane nevidia dôvod vytvárať si konto, keď to doteraz fungovalo aj bez neho, na druhej cez 170 krajín nemá PSN podporu.

Na to hneď reagovalo Sucker Punch, ktoré nechce podobné PR fiasko a ubezpečuje, že na singleplayer hranie Ghost of Tsushima na PC nebude potrebné PSN konto. Aj keď ak budete chcieť hrať multiplayerový režim v hre, budete PSN konto potrebovať. Bude to prvá hra, ktorá bude mať rovno PSN overlay aj s priateľmi z PSN a trofejami. Sony popritom ohlásilo nové PS Plus hry, kde príde EA FC24, a Returnal mal tri roky, dostane komiks.

Česká online fps akcia Gray Zone Warfare cez týždeň prekvapivo vyšla a napriek chybám a nedotiahnutosti v úvodnej early access verzii hráčov viditeľne zaujala. Autori povedali, že za 4 dni sa predalo pol milióna kusov hry a popritom mávajú cez 60 tisíc súčasných hráčov a pomaly rastú. Dnes si spravili rekord 68 tisíc súčasných hráčov. My sme sa aj v prvých dojmoch bližšie na hru pozreli. Základ to má decentný a ak to dotiahnu, môžu priniesť na trhu slušnú konkurenciu Tarkova a Army. 

Microsoft cez týždeň naplánoval svoju letnú Xbox prezentáciu a zdá sa, že na nej ohlásil veľkú dávku hier s vydaním na jeseň. Má toho v príprave viac ako dosť. K tomu predstavili Diablo IV: Loot Reborn sezónu, ktorá príde 14. mája, predstavili Starfield update so 60fps podporou, kde bolo ukázané pozemné vozidlo. Rovnako ohlásili požiadavky na Hellblade II. K tomu mali svoju indie prezentáciu, kde ohlásili napríklad Humanity alebo All You Need Is Help a pridali ukážku noviniek z Palworld. Nový trailer ukázali aj na Lost Records:

Z ostatných noviniek sa bližšie predstavila survivalovka Terminator: Survivors vo svete Skynetu. Dozvedeli sme sa, že Manor Lords už predalo cez milión kópií alebo aj to, že Remedy čoskoro rozbehne plný vývoj Max Payne remakov. Naznačené bolo, že japonská Assasin hra by sa mohol volať Assassin's Creed Shadows a že Resident Evil 9 by mal vyjsť začiatkom budúceho roka.

Z nových hier sa ukázal Second-Loop, čo bude fps akcia podobná Titanfallu a aj zaujímavá hra The Forever Winter, zároveň Ubisoft potvrdil dátum vydania XDefiant, ktorý príde už tento mesiac. Pripravujú sa aj veľké veci v Hasbre, ktoré investovalo miliardu dolárov do svojich herných štúdií a pripravuje GI Joe s tvorcami Batman Arkham série. K tomu svoju prvú hru predstavilo Funko Fusion, to ponúkne rozmanité prostredia a licencované postavičky.

Nechýbali ani rušenia štúdií, kde Take 2 zrušilo dve menšie štúdiá a autori Deliver Us Mars museli prepustiť všetkých zamestnancov. Popritom Square Enix zrušilo viac pripravovaných titulov, hlavne menších, keďže sa chcú primárne znovu orientovať na AAA tituly.

Z technológií sme sa dozvedeli, že AMD výrazne poklesli tržby pre znížené objednávky procesorov do konzol, konzoly totiž prechádzajú do fázy poklesu a AMD to pocíti. Handheldy to ako tak vyvažujú, aj keď tam si trh otvára aj Intel. Práve na Intel procesore je MSI Claw handheld, ktorý teraz dostal update zvyšujúci výkon. Nvidia tento týždeň spustila Nvidia Remix s DLSS 3.5, kde predstavila updaty s krajšou grafikou. Kde priblížili vylepšenia v Half Life 2 RTX, tak aj prichádzajúci RTX verziu a Deus Ex a Dark Messiah of Might and Magic

Keďže bol Star Wars deň, mali sme tu ohlásenie nového Star Wars obsahu do Fortnite, ako aj dátum vydania Star Wars Hunters, ktorý príde na mobily a Switch. A pri tejto príležitosti sme sa pozreli, aké Star Wars hry sa oplatí zahrať.



K tomu prišiel nový trailer na Star Wars seriál Star Wars Acolyte. Z tejto oblasti filmov a seriálov sa pridal aj trailer na novú sériu The Boys a šiesta séria Cobra Kai dostala dátum vydania. Pridali sme recenziu na Kaskadér / Fall Guy a Fallout seriál. Mimochodom, Amazon ohlásil, že Fallout seriál si pozrelo 65 miliónov divákov.

Z recenzií sme sa pozreli na slovenský Felvidek, konzolovú verziu OTXO, ale aj Endless Ocean Luminous alebo Lunar Lander Beyond. Z hardvéru sme pridali Sennheiser Momentum True Wireless 4 alebo Creative Zen Hybrid Pro Classic. Pridali sme aj dojmy z koncertu Gustava Santaolallu.

Keďže začal máj, pozreli sme sa, aké hry prídu a aj aké filmy a seriály prídu. Plus pozreli sme sa aj na to, aký notebook kúpiť na jar.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20949)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk