Týždenník - Dead Rising a Farming Simulator

Nový polrok nám začal a oživil ho Rockstar svojim špeciálnym ťahom, pridalo sa predstavenie Dead Rising remastru a viac ukázal aj nový Farming Simulator.

pridal saver 7.7.2024 o 21:15 pod hry
Týždenník - Dead Rising a Farming Simulator

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bol zlomový v tomto roku a rozdelil ho presne na polovicu. Náležite čomu sme si zhrnli aj najlepšie hry prvého polroka 2024, kde najvyššie hodnotenia u nás dostali Hellblade 2 a expanzia na Elden Ring. Zároveň, keďže začal júl, zhrnuli sme si hry, ktoré uvidíme tento mesiac, a aj filmy a seriály. Keďže je leto, pozreli sme sa, ako vidí AI herné postavy na dovolenke.

Z iných zaujímavostí Rockstar znovu okašľal hráčov a dlho žiadaný doplnok do GTA Online dal za paywallom v GTA+. Popritom sme mali znovu potvrdené, že v GTA 5 zrušili kvalitné singleplayer DLC, lebo z GTA Online sa stala dojná krava. O tomto sa už viackrát hovorilo, mala to byť expanzia zameraná na agenta Trevora.

Fanúšikovia našťastie GTA V rozširujú a práve prišiel mod Evil Soul pridá do hry doslova horor. Rovnako moderi rozširujú Red Dead Redemption 2, na ktorého singleplayer sa Rockstar tiež vykašľal a mody teraz preniesli zvieratá z Red Dead Online do singleplayerového sveta RDR2. Nový mod prišiel aj do Zaklínača 3 a pridáva zrušené preteky lodí, zároveň moderi obnovili zrušené prestrihové scény a tajný koniec a nepoužitá prestrihová scéna sa našla aj v Shadow of the Erdtree.

Ubisoft tento týždeň ohlásil Star Wars Outlaws za gold a teda je dokončené a to už dva mesiace pred vydaním. EA popritom ohlásilo, že končí s predajom troch starších Battlefield hier na konzolách a rovno ohlásili Battlefield 2042 crossover event s Dead Space. Z konkurenčnej série od Activisionu podľa leakov Wolverine a Deadpool prichádzajú do Call of Duty

Medzitým Command & Conquer: Legions štartuje uzavretú betu, objavilo sa logo FC 25 a aj dátum vydania, ale zatiaľ bez oficiálneho ohlásenia, a Farming Simulator 25 ukázal útržky svojej hrateľnosti, ten mal teraz cez víkend FarmCon a neskôr si zhrnieme, čo všetko z hry predstavil. Z inej oblasti Capcom ohlásil, že nový obsah do Exoprimal už nepríde, keďže vývoj zastavil, v hre už budú rotovať len aktuálne sezóny z uplynulého roka.

Zatiaľ čo Exoprimal Capcom zastavil, ohlásil Dead Rising Remaster, ktorý príde v septembri. Ponúkne vylepšenú grafiku na RE engine, aj keď animácie nechali autori rovnaké, aby sa nestratil ten jedinečný štýl pohybov prvej Dead Rising hry.   

Zároveň Remedy ohlásili druhú expanziu pre Alan Wake 2 na október a máme tu náznaky, že autori LA Noire pracujú na novej hre nazvanej Sowden House. Plus tento týždeň odštartovala hra Zenless Zone Zero od autorov Genshin Impact. Dozvedeli sme sa, že Crash Bandicoot N. Sane Trilogy má prísť do Game Passu. K tomu slovenská hra Preserve dostala dátum vydania.

Z hardvérovej oblasti sme sa dozvedeli, že Sony oficiálne príde s PlayStation značkou po rokoch na prvú výstavu. Bude to Tokyo Game Show, kde bude samozrejme ukazovať PS5 Pro. Novinky sme tu mali aj od Nintenda, ktoré chce na launch Switch 2 pripraviť dostatok kusov konzoly.

Apple sa tento týždeň znovu negatívne zviditeľnilo, keď zamietlo Epic Game Store pre iPhone a to preto, lebo sa im nepáčilo tlačidlo a jeden nápis. Zvláštne dôvody, keďže v Epicu išli podľa dizajn manuálu iOS. Následne, keď Epic poslal informáciu Európskej komisii, aplikáciu v Apple povolili a po chvíli dodatočne dodali, že aj tak to Epic musí upraviť. 

Dozvedeli sme sa aj to, že PS4 svojho času zachránilo AMD od bankrotu, presnejšie obe PS4 a Xbox One konzoly, keďže Sony a Microsoft zaistili AMD pravidelné príjmy, ktoré firma potrebovala. 

Z mobilov Nothing odteasoval možnosti CMF Phone 1 mobilu, ktorý vyzerá neštandardne, a OnePlus predstaví a začne predaj Nord 4 16. júla. V notebookej oblasti testy ukázali, že nový Snapdragon X Plus poráža s výdržou batérie konkurenciu. A Nvidia predstavila nové možnosti RTX Remix s AI, ktoré umožní meniť textúry v scéne cez textové príkazy.

Z filmovej oblasti bolo potvrdené, že Metal Gear Solid film je stále v príprave, a aj to, že sa práve začal natáčať Watch Dogs film.  Horizon seriál od Netflixu bol pozastavený, keďže showrunnera mali odstaviť za neprístojné správanie. K tomu George R.R. Martin teasuje filmovú či seriálovú adaptáciu Elden Ringu. Z trailerov sme tu mali trailer na Hellboy: The Crooked Man, ale aj na Cobra Kai: Season 6 - part 1. Nakoniec Formula 1 film s Bradom Pittom ukázal poster a odhalil aj svoj názov a práve ponúkol aj prvý teaser na film

V recenziách sme tento týždeň ohodnotili Blockbuster Inc. a Jack Holmes: Master of Puppets, pridali sme dojmy z First Dwarf, z hardvéru sme otestovali KTC H27P22S - herný 4K/160Hz monitor, ale aj tablet Xiaomi Mi Pad 6S Pro 12.4, headset Creative Aurvana Ace 2. V interview sme sa porozprávali s autormi Gray Zone Warfare.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo sa mohlo stať s pc? (50)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Game-debate.com (3)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (2)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (17)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27217)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk