Concord vraj predal len okolo 25 tisíc kusov

Slabý marketing a vysoká cena poslali hru priamo do koša.

pridal saver 31.8.2024 o 21:54 pod hry
Concord vraj predal len okolo 25 tisíc kusov

HRY > NOVINKY >

Podľa úvodných videí na Concord sa zdalo, že Sony svoju novú multiplayerovku plánuje ako free 2 play. Totiž v niektorom videu autori ukazovali, že mali odomknuté len niektoré postavy, ktoré by vo free verzii rotovali, ale nakoniec niekto spravil rozhodnutie, že hra sa bude predávať. Niekto ďalší povedal, že 40 eur bude ideálna cena za hru, ktorej všetka konkurencia je free 2 play. K tomu pridali minimálny marketing a prípravy na najhorší launch Sony hry boli dokončené. 

Je to zvláštne, keďže na jednej strane sa na to vykašlali, na druhej pred pár rokmi zaplatili určite superdrahú epizódu v Secret Level animovanej sérii.

A aký bol predaj? Podľa odhadov analytika hra predala 25 tisíc kusov, kde 10 tisíc bolo na Steame a okolo 15 tisíc na PS5. Hovorí, že hra mal vyjsť free 2 play alebo aspoň ako súčasť PS Plus. Totiž základ hrateľnosti nemá zlý, je slušný a ak by bola zadarmo, mala by aspoň proti konkurencii šancu. Síce malú, keďže len spája Overwatch a Strážcov Galaxie a neponúka nič jedinečné, ale stále by tam šanca bola.

Analytik k tomu hovorí, že "žiaľ spraviť zábavnú a kvalitnú hru v dnešnom presýtenom priestore živých služieb už nestačí." Ukazujú to aj čísla hráčov. Hra mala na Steame maximum len 697 súčasných hráčov a teraz máva okolo 100 a stále to klesá. Hráči už reportujú, že nevedia nájsť zápas...

Otázne je, či s tým Sony niečo dokáže alebo či aj chce spraviť. Stále hru môže presunúť do PS Plus, nech aspoň nejakých hráčov naberie, a nakoniec hru prehodiť na free 2 play, ale po negatívnej publicite by potrebovali niečo veľmi zaujímavé, čo by mu pomohlo. Možno spomínaná časť Secret Level seriálu, ale tá príde až v decembri a zrejme nebude stačiť, aby ľudí hra prilákala. Hlavne, keď v decembri príde aj Marvel Rivals, ďalšia konkurencia.

Sony tu zistilo, aký je trh live služieb vrtkavý. Firmy, ktoré to už riešia dlhšie, vedia, že vyjde možno jeden z desiatich projektov a veľmi úspešný je možno jeden zo sto. To najnovšie vidí aj Ubisoft, ktorému vraj XDefiant veľmi stráca hráčov a ak to autori neopravia v nasledujúcej sezóne, hra možno skončí.

Ale čo sa týka Concordu, analytik Mat Piscatella to uzavrel: “Niekedy sa pokazí všetko, čo sa môže pokaziť. Aj keď je dosť zriedkavé vidieť, ako sa pokazí úplne všetko.”





Páči sa mi! (+8)






PC
PS5

Vývoj: Sony / Firewalk Studios
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 23. august 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predám garmin epix gen 2 (0)
Vyšsia rada Sapphire/Titan. V záruke do decembra 2...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26316)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk