Velvet 89 vám už na PC a mobiloch priblíži príbehy Nežnej revolúcie

Zadarmo dostupná hra vás prevedie piatimi demonštráciami: od ekologických protestov v Tepliciach, cez Národnú triedu až po ostravský generálny štrajk.

pridal matus_ace 18.10.2024 o 13:19 pod hry
Velvet 89 vám už na PC a mobiloh priblíži príbehy Nežnej revolúcie

HRY > NOVINKY >

Titul na základe historického výskumu vytvorilo štúdio Charles Games v spolupráci s Príbehmi bezprávia, vzdelávacím projektom spoločnosti Človek v núdzi. Zadarmo dostupná hra vás prevedie piatimi demonštráciami: od ekologických protestov v Tepliciach, cez Národnú triedu až po ostravský generálny štrajk.

Velvet 89 je už dostupná na hernej platforme Steam, v mobilnom obchode Apple App Store, na vzdelávacom portáli JSNS.cz a čoskoro na Google Play. Videohra štúdia patrí k žánru tzv. hľadacích (hidden object) hier. Hráči a hráčky v nej na zaplnených námestiach hľadajú účastníkov vtedajších demonštrácií: medzi robotníkmi, úradníkmi či policajtmi nájdete aj disidentov, študentov alebo hercov.

Naším cieľom bolo ponúknuť novú perspektívu na dôležitú etapu našich dejín. Zdôrazňujeme úlohu bežných občanov, ktorí sa rozhodli ozvať proti nespravodlivému režimu, ich motivácie, sny a priania,” vysvetľuje autor Ondřej Trhoň zo štúdia Charles Games, ktoré už predtým vydalo úspešné hry Attentat 1942 a Sloboda 1945: Liberation o novodobej československej histórii.

Pätica herných kapitol vychádza zo skutočných svedectiev a zaznamenáva kľúčové udalosti Nežnej revolúcie. Celkom budú hráči a hráčky hľadať na 50 postáv. V Tepliciach, Prahe, Českých Budějoviciach a Ostrave sa dobová nálada odráža aj prostredníctvom transparentov, vlajok a ďalších audiovizuálnych detailov. „Snažili sme sa docieliť podobný efekt, aký majú výstrižky zo starého papiera. Vychádzali sme pritom z dobových materiálov. Ručne kreslené postavy aj prostredie potom dopĺňajú archívne videá, ktoré videohru usadzujú v historickej realite,“ dopĺňa Ondřej Javora, ktorý stojí za grafickým spracovaním hry.

Velvet 89 vznikla v spolupráci s projektom Príbehy bezprávia, ktorý spadá pod vzdelávací program Jeden svet na školách organizácie Človek v núdzi. Súčasťou verejne dostupnej videohry je tak aj metodika na využitie na základných a stredných školách.

V rámci Príbehov bezprávia už takmer dvadsať rokov predstavujeme žiakom a študentom moderné československé dejiny, a to s dôrazom na obdobie komunistickej diktatúry. Kľúčovým prvkom nášho prístupu je využívanie audiovizuálnych materiálov, ktoré sú mladým ľuďom blízke a ľahko zrozumiteľné. Vyučujúci majú na portáli JSNS.CZ k dispozícii viac ako 100 lekcií vhodných priamo do výučby. Verím, že hra Velvet 89 mladé publikum zaujme a pomôže im lepšie pochopiť zásadné aj niektoré menej známe okamihy zamatovej revolúcie,“ uvádza Karel Strachota, riaditeľ Jedného sveta na školách a dodáva: „Veľmi si ceníme pokračujúcu spoluprácu so štúdiom Charles Games, ktorá sa opakovane ukazuje ako inšpiratívna a prínosná.

Hráči a hráčky sa v hre doslova preberajú históriou, stávajú sa priamymi účastníkmi revolučných udalostí,” vysvetľuje prínos interaktívnej formy vývojárka Tereza Kotěšovcová z Charles Games. „Využili sme populárny a prístupný hidden object herný žáner, takže Velvet 89 má potenciál osloviť ako hráčsku obec, tak širokú verejnosť,“ uzatvára.





Páči sa mi!






Velvet 89 vám už na PC a mobiloh priblíži príbehy Nežnej revolúcie
PC

Vývoj: Charles Games / Charles Games
Štýl: Adventúra / Logická
Dátum vydania: 17. október 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Problém s hdr (1)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (12)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Cyberpunk 2077 (3)
ahoj nevie niekto náhodou prečo keď niečo zoberiem...
|Epic games /fc 24 (1)
Cauko chcel by som sa opýtať,ak si zakúpim v epic ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27719)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk