Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí

Českí autori využili mechaniku hľadania skrytých predmetov v hre, ktorá približuje významné udalosti českých a slovenských dejín.

pridal uni 14.8.2024 o 13:32 pod hry
Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí

HRY > NOVINKY >

Odhaľte príbehy obyčajných ľudí, ktorí prispeli k pádu komunistického režimu, v českej hre Velvet 89. Protestujú v Tepliciach, v Prahe na Národnej triede aj v Ostrave. Dokážete nájsť všetkých a zistiť, čo ich prinútilo vyjsť do ulíc?

Vo Velvet 89 sa vydáte na cestu búriacou sa zemou – od ekologických protestov v severných Čechách, cez chvíle, ktoré bezprostredne predchádzali zásahu na Národnej triede, po ostravský generálny štrajk. Pozrite sa na známe miesta novými očami a preskúmajte tie, na ktoré sa v príbehu Nežnej revolúcie často zabúda.

Vývojári z Charles Games vytvárajú videohru v spolupráci so spoločnosťou Človek v núdzi a jej vzdelávacím programom „Jeden svet na školách" pri príležitosti 35. výročia Nežnej revolúcie. Velvet 89 vzniká ako súčasť projektu Príbehy bezprávia, ktorý zoznamuje mladých ľudí s modernými československými dejinami.


Autori k tomu  hovoria: „Velvet 89 kladie dôraz na motiváciu bežných ľudí, ktorí v roku 1989 vyšli do ulíc – nielen študentov alebo hercov, ale aj predavačiek, robotníkov, učiteliek," vysvetľuje Ondřej Trhoň z Charles Games. „Sami sme fanúšikovia hidden-object hier ako Hidden Folks alebo Krispy Street,a chceli sme túto pútavú mechaniku použiť ako spôsob, ktorým sa hráči a hráčky môžu doslova preberať našou históriou, vrátane príbehov, na ktoré sa často zabúda,“ dodáva.

Teplice, Ostravu aj Národnú triedu sme spracovali štylizovane, v ručne kreslenej grafike. Skôr než o fotorealistickosť nám išlo o to zachytiť náladu, atmosféru, dominanty jednotlivých miest," vysvetľuje Ondřej Javora, ktorý stojí za vizuálnou stránkou hry. „Velvet 89 je zároveň pripomienkou, koľko sa toho zmenilo. Od už strhnutých sôch milicionárov po policajné uniformy,“ uzatvára.

„Už bezmála dvadsať rokov pod hlavičkou projektu Príbehy bezprávia zoznamujeme žiakov základných a stredných škôl s modernými československými dejinami, najmä s obdobím komunistickej diktatúry. Využívame pri tom predovšetkým audiovizuálne materiály spracované formou, ktorá je pre mladých ľudí atraktívna. Vyučujúci tak majú na portáli jsns.cz k dispozícii viac ako 90 lekcií vhodných priamo do výučby. Veríme, že práve vznikajúca hra Velvet 89 mladých ľudí zaujme a priblíži im aj niektoré menej známe okamihy Nežnej revolúcie. Sme radi, že pokračuje už osvedčená a v mnohom inšpiratívna spolupráca so štúdiom Charles Games,” hovorí riaditeľ Jedného sveta na školách Karel Strachota.

Velvet 89 vyjde bezplatne na Steame, ale aj mobilných platformách iOS a Android 17.októbra.





Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí  Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí  Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí
Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí  Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí
Páči sa mi! (+1)






Velvet 89 vás vráti do obdobia Nežnej revolúcie, kde budete hľadať protestujúcich ľudí
PC
Android
iOS

Vývoj: Charles Games
Dátum vydania: 19. október 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (16)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (19)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26708)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk