Týždenník - problémy Sony a Microsoftu

Sony sa snaží na PC pretlačiť PSN, Microsoft prečisťuje svoje štúdiá a Nintendo medzitým pripravuje novú konzolu.

pridal saver 12.5.2024 o 21:45 pod hry
Týždenník - problémy Sony a Microsoftu

HRY > NOVINKY >

Sony malo predchádzajúci víkend rušný pre Helldivers 2, kedy do hry chceli vnútiť PSN konto. Toho sa síce po vlne odporu vzdali, ale napriek tomu Helldivers 2 na PC stále nie je dostupné v krajinách, ktoré nepodporujú PSN. Akoby to nestačilo, pridali aj ďalšie krajiny a následne pridali aj ďalšiu hru s PSN s rovnakými obmedzeniami a to Ghost of Tsushima. Tá tiež zmizla z ponuky 180 krajín. Hráči, ktorí si titul v daných krajinách už kúpili, dostávajú teraz refundy. Pre časť hry je totiž povinné PSN konto. Uvidíme, ako to bude s ďalšími hrami. Teraz má prísť The Last of Us 2, čakáme aj Spider-mana 2, ale zrejme bude čoskoro ohlásená  PC verzia God of War Ragnarok.

Sony bude mať niekedy tento mesiac svoju showcase, kde zrejme ohlási ďalšie PC porty, ale čakáme aj ohlásenia nových hier, ako Ghost of Tsushima 2. Eventuálne firma oficiálne predstaví aj PS5 Pro. Plus ukáže aj nové veci do Destiny 2, kde hra práve dostala tri expanzie zadarmo na tri týždne.

Ale v problémoch nie je Sony samé, tento týždeň sa pridal Microsoft, ktorý v Bethesde zrušil autorov Redfallu, ale aj autorov Hi-Fi Rush. Autori z Arkane Austin to zrejme mali už dlhšie zrátané, keď odtiaľ odišli vyššie postavení vývojári a firma nezvládla ani dokončiť obsah do Redfallu, ale zrušenie Tango Gameworks prekvapilo. Odtiaľ však tiež odišiel známy dizajnér a pravdepodobne tiež potiahol viac dôležitých ľudí do svojej firmy a Microsoft tam možno nevidel perspektívu. Obe firmy vraj chceli Microsoftu pred zrušením predstaviť nové hry, ale to už bolo neskoro. Hlavne preto, že od vydania ich hier uplynul viac ako rok.

Z iných vecí 343 studios zhrnulo už teraz masívny multiplayer v Halo Infinite:

Microsoft, konkrétne Sarah Bond, už medzitým bola na Bloomberg konferencii, kde v interview povedala, že na zrušenia vplýva viac faktorov. Popritom povedala viac aj o novej konzole, ktorá bude zameraná na výkon. Microsoft totiž nerobí crossgen konzolu, ale rovno pracuje na novej generácii. Zároveň Sarah potvrdila, že každá ich hra príde do Game Passu pri vydaní a naznačila tak, že tento rok tam príde aj nové Call of Duty. 

Uvidíme však, čo všetko ohlásia na svojej Xbox Showcase budúci mesiac, kde čakáme hlavne predstavenie Call of Duty, ale aj spustenie svojho mobilného Xbox Store, pridá sa ukážka Perfect Dark, možno aj State of Decay 3, popritom uvidíme viac z Indiana Jonesa, nového Flight Simulatora, Ara, Starfield expanziu, Age of Mythology a zrejme veľa ďalšieho. Neuvidíme už Hellblade 2, keďže ten vychádza tento mesiac a autori priblížil psychózu hlavnej postavy. Následne začiatkom augusta bude QuakeCon 2024, kde zrejme uvidíme nové veci od štúdií Bethesdy, špeciálne id Softu, kde by sme mohli vidieť nového Dooma. Podľa staršieho leaku by to mal byť Doom Year Zero.

Medzitým Microsoft ovládol predaje na PS Store, v EU išiel ich Sea of Thieves rovno na prvé miesto. 

 

Aj od Nintenda sme tu mali dostatok noviniek. To oficiálne prvý raz hovorilo o novej konzole, aj keď stále nevieme, kedy ju vydá. Skôr ju čakáme budúcu jar. Ohlásenie však plánujú spraviť do marca 2025. Nintendo sa už medzitým pripravuje na drsnú realitu firiem vyvíjajúcich na veľké platformy a hovorí, že vývoj ich hier bude komplikovanejší a kupovanie štúdií je jednou z možností. S upgradom výkonu totiž musia zvýšiť aj kvalitu. Podľa leaku Switch 2 bude mať 12GB RAM a 256GB SSD v základnej verzii a samozrejme Nvidia čip teraz už aj s ray tracingom. Aktuálny Switch však zatiaľ Nintendo teší, predal totiž už cez 140 miliónov kusov a minimálne rok pôjde ešte naplno a ďalší rok sa ešte bude dopredávať.

 

Z nových hier ukázal svoj Unreal engine 5 vizuál Delta Force, ale ohlásený bol Dawn of Defiance survival umiestnený v starom Grécku, pridal sa Trench Tales umiestnený do vojnových zákopov alebo sa pridala aj zaujímavá metroidvania Legion of Judgment: Fallen Angel. K tomu vyšiel Hades 2 a za deň výrazne prekonal rekord súčasných hráčov jednotky. Z menej pozitívnych vecí Remedy zrušilo vývoj multiplayerovky Kestrel a mierne bol odložený The Rogue Prince of Persia. K tomu EA na tento rok naznačilo vydanie dvoch nepotvrdených hier, jednou je Dragon Age: Dreadwolf. Zároveň sa teší na pomoc AI pri vývoji hier, plus plánuje aj reklamy do AAA hier.

Z technológií sa mal predstaviť nový ROG Ally X handheld, ale Asus z toho spravil teasing a predstaví sa 2. júna. Ale vieme, že to bude vylepšenie aktuálneho handheldu s viac RAM a väčšou batériou. K tomu Apple ohlásilo nové iPady, popritom SanDisk ukázal 8TB SSD a dozvedeli sme sa, že Fanatec je v dlhoch, chce ho kúpiť Corsair.

Z filmov sa David Corenswet ukázal ako Superman, ale ohlásený bol aj nový LOTR film Lord of the Rings: The Hunt for Gollum a z herných filmov chce Capcom priniesť ďalší Resident Evil. Z recenzií sme priniesli Kráľovstvo planéty opíc. 

Trailery k tomu dostal TwistersDespicable Me 4Wednesday ukázala obsadenie druhej série, pridala sa ukážka zo Star Wars - The Acolyte, predstavil sa LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy a aj Agent Recon s Chuckom Norrisom. Chuck sa tak vrátil späť k filmom, ale do dosť nízkorozpočtových vecí. Možno je to škoda, lebo jeho by podľa mena brali aj do veľkých filmov.

Z iných vecí sa poľský CD Projekt teší z aktuálnych hodnotení Cyberpunku 2077, popritom plánuje vydať The Witcher 3 REDkit ešte tento mesiac. Pre zmenu Česi predstavili mrazivé rozšírenie Frostline pre DayZ a nový update pre Space Engineers a Slováci démonickú fps Quadrillion, ktorá vyšla na Steame. Aby toho nebolo málo, znovu sa ukázal slovenský Jester's Quest.

Keď sme pri slovenských veciach, priniesli sme dojmy a gameplay zo slovenského Forgotten but Unbroken. Pridali sme aj recenziu na Homeworld 3 a aj  Sweet Transit, doplnili sme to manažmentom futbalu We Are Football 2024 a racingovou roguelite hrou Heading Out. Skúsili sme aj Killer Klowns from Outer Space: The Game. Z hardvéru sme otestovali malý netradičný handheld Playdate a novú ponuku od PDP - REALMz.

Nakoniec sme sa pozreli aj na to, čo ukázala beta Arena Breakout: Infinite, ďalšej extrakčnej multiplayerovky, ktorá tentoraz dosť kopíruje Escape from Tarkov. Nakoniec je z Číny a tam to nie je prekvapením. Mimochodom, hra je už dlhšie na mobiloch a toto je jej PC verzia.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Problém s hdr (0)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (10)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Cyberpunk 2077 (4)
ahoj nevie niekto náhodou prečo keď niečo zoberiem...
|Epic games /fc 24 (1)
Cauko chcel by som sa opýtať,ak si zakúpim v epic ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27702)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk