Týždenník - Disney novinky, Quakecon a Call of Duty zombíci

Uplynulý týždeň nám ponúkol návrat Doom klasík, návrat klasických zombíkov a aj veľa trailerov od Disneyho.

pridal saver 11.8.2024 o 20:17 pod hry
Týždenník  - Disney novinky, Quakecon a Call of Duty zombíci

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali hlbšiu predstavovačku Call of Duty: Black Ops 6, konkrétne jeho Zombie režimu. Ten sa vráti späť k systému s kolami, kde budú nepriatelia útočiť vo vlnách. Zároveň pri vydaní prídu dve mapy, z ktorých Terminus mapu už bližšie predstavili. 

Popritom Microsoft predstavil nové Game Pass hry, medzi ktorými prišila Crash trilógia. Pridala sa aj Mafia a Creatures of Ava. Microsoft mal aj Quakecon, na ktorom id Soft rovno vydal novú Doom+Doom II kolekciu hier. Prezradil tiež, že séria Doom dostane novú krabicovú kolekciu, ako aj to, že Doom na SNES dostane nové limitované vydanie a nakoniec spustili aj zapracovanie modov do Doom Eternal na PC.

Sony tento týždeň vypustilo PC adaptér pre PlayStation VR2, ktorý umožní zapojiť PS VR 2 headset k PC a hrať PC tituly. Funkciami sa obmedzí, ale ak máte headset doma, rozšíri vám to možnosti použitia. Popritom ukázali požiadavky na PC verziu God of War: Ragnarok, ktorá príde v septembri. Medzitým Sony zverejnilo aj svoje finančné výsledky, ktoré rastú a aj PS5 už predalo pekných 61.7 milióna kusov, aj keď už sa samozrejme znižujú, keďže je konzola už za polovicou života. Nedosahujú PS4 predaje, ale uvidíme, ako pomôže PS5 Pro, ktorú čakáme na jeseň.

Aby sme neopomenuli ani Nintendo, to už už predalo 143 miliónov Switch konzol, ale tržby a zisky klesajú. Switch je už v úplnom konci svojej životnosti a už nezarába tak, ako by potrebovali. Nový Switch plánujú vydať budúci rok. 

Svoje finančné výsledky zverejnilo aj Square Enix, ktorému predaje hier naďalej klesajú, nakoniec je to daň za exkluzivity. Po novom už chcú ísť naplno do multiplatforiem. V inej oblasti Meta zatvára Ready at Dawn štúdio, ktoré je známe hlavne The Order 1886 titulom, a Warner zvažuje predaj svojej hernej divízie. Má totiž zlé výsledky, slabé ceny akcií a dúfa, že by ich takto zdvihol. Take 2 rovnako nie je v dobrej forme a je stále v strate, aj keď Rockstar ho ťahá a GTA V už predalo 200 miliónov kusov. Stále rátajú s tým, že GTA VI vyjde na jeseň 2025.

 

Z ostatných herných noviniek sme tu mali náznak, že Valve má vo vývoji nový Half-Life titul s kódovým názvom White Sands, ale dozvedeli sme sa aj to, prečo The Callisto Protocol vyšiel orezaný. Zaujímavosťou je, že slovenský Way of the Hunter príde na mobilné platformy. Pridal sa trailer na Black Myth: Wukong a autori Sniper Elite série predstavili Project Archipelago, svoju sniperskú multiplayerovku.  Zároveň vyšla raketková akcia Cygni, ktorá je rovno aj v rozdávačke na Epicu. K tomu EA Sports predstavil Ultimate team z FC25

Zo zaujímavostí sme tu mali ohlásenia hneď dvoch fyzických edícií hier, jedna bola na World of Goo 2, ktoré ju dostane na jeseň. Druhá je prekvapivo na Alan Wake 2, ktorá zrejme tiež vyjde na jeseň. Hra sa totiž Remedy už takmer preplatila, a tak nemusia tlačiť na zisk z každej kópie a môžu hru predávať aj v obchodoch.

Z technologických noviniek AMD vydalo nové Ryzen 5 9600X a Ryzen 7 9700X procesory, ktoré však výkonom neoslnili a špeciálne v hrách sa nikam nepohli. Uvidíme, čo ponúknu vyššie Ryzen 9 verzie a hlavne 3D verzie. Popritom Intel vydáva prvé fixy na svoje 14 a 15 gen procesory, tie majú problém s prepálením určitých ciest v procesore pre vysoké napätie. Medzitým šéfka Logitechu povedala, že chce, aby vám ich ďalšia myš vydržala večne, ale nebude to zadarmo, bude to za mesačné predplatné.  

Z filmov a seriálov sme tu toho mali veľa, keďže bol D23 event Disney a priblížili na ňom Avatar 3 a Mandalorian & Grogu filmy, pridal sa trailer na Star Wars: Skeleton Crew, ale aj na Agatha All Along alebo Snow White, Mufasa: The Lion kingVaiana 2

K tomu sa v kinách objavil Borderlands film, ktorý v recenziách veľmi nezavhiezdil, ale u divákov si vedie dobre. Zdá sa však, že na seba nezarobí, keďže čísla z premiéry nevyzerajú dobre. K tomu sa bližšie ukázal aj film Alien: Romulus, dozvedeli sme sa, že je v príprave nový John Wick seriál The High Table a novú ukážku dostalo aj Arcane 2. Plus HBO Max zhrnulo svoje prichádzajúce seriály.

Z recenzií sme ohodnotili EA Sports College Football 25, aktuálnu hitovku v Amerike, ale dojmy sme priniesli z Warhammer 40,000: Space Marine 2 alebo Marvel Rivals. Pridali sme aj dojmy z Car Manufacture a slovenskej hry Preserve. Pozreli sme sa aj na alpha verziu novej Delta Force hry. Z hardvéru sme otestovali Samsung Galaxy Watch Ultra hodinky a notebook ASUS ROG Zephyrus G16. Tentoraz sme sa v interview porozprávali s producentom Martinom Klímom o Kingdom Come: Deliverance 2.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (16)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (21)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26969)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk