Týždenník - Ticho pred Gamescomom? Ale kdeže!

Gamescom je za rohom, ale týždeň nám aj tak priniesol haldu zaujímavých noviniek.

Týždenník - Ticho pred Gamescomom? Ale kdeže!

HRY > NOVINKY >

Možno by ste čakali, že pár dní pred Gamescomom, najväčšou hernou akciou roka, to bude na herné novinky chudobné a každý si nechá oznámenie na výstavu. Opak je však pravdou a tento týždeň priniesol mnoho veľkých noviniek. Niektoré sa týkali aj samotného Gamescomu. Dozvedeli sme sa napríklad, že tento rok bude Gamescom plný rekordov, uvidíme najviac hier od najväčšieho počtu vystavovateľov doteraz. Z nich tam toho najviac ukáže Xbox, ktorý bude mať svoj najväčší stánok doteraz a ponúkne aj hromadu streamov. A keď už je reč o Gamescome, môžete si pozrieť náš nový podcast, v ktorom sme vám priblížili, čo všetko tam uvidíme.

Niekoľko noviniek však nebolo až takých pozitívnych, keďže sme sa dočkali hneď niekoľkých odkladov. Ten najbolestivejší je odklad Kingdom Come: Deliverance 2 na 11. februára 2025. Aj Nacon otriasol svojím kalendárom a pripravovanej hry Terminator: Survivors sa tiež dočkáme až budúci rok. No a aby toho nebolo málo, na budúci rok sa odkladá aj kyberpunková hra Replaced, ktorá tento rok zaujala na Summer Game Feste.

No a kým niektorí vydavatelia hry odkladali, iní nám potvrdili oficiálne dátumy vydania. Bioware stanovilo dátum vydania Dragon Age: The Veilguard na 31. októbra, ale uniklo to ešte tesne pred prezentáciou. Rovnako má dátum aj mobilná stratégia Age of Empires Mobile, ktorá príde 17. októbra. No a dátum dostal aj remaster prvej časti kultovej série Broken Sword, vyjde už 19. septembra. Dátum vydania má aj commandosovka Sumerian Six. Dosť netradičný dátum vydania zvolili autori VR hororu Alien: Rogue Incursion, hra totiž vyjde 19. decembra.

Je vidno, že je Gamescom za rohom. Dostávame totiž kopu oznámení na hry, ktoré sa nám na výstave predvedú. Prípadne tu máme nejaké úniky ohľadom hier, ktoré by sa na výstave mali predstaviť. Dosť netradične bola PC verzia Red Dead Redemption leaknutá cez popis na PSN. Potešilo nás, že sa konečne predviedla slovenská retro akcia Gravelord, ktorá sa hrá ako Quake a je v unikátnom svete. Autori Two Point manažmentoviek predstavili svoju novinku Two Point Museum. Saber chce mať vlastnú "Zeldu" a oznámil hru The Knightling. Techland si zase zaregistroval značku Dying Light: The Beast. Uvidíme, čo to nakoniec bude. Vo veľkom sa predviedol aj STALKER 2.

Najväčšou novinkou týždňa bolo, že sa ruskej prokuratúre nepáči česká stratégia Last Train Home. Autori už Rusom odpovedali, že v Rusku sú iné problémy, ktorými by sa mali zaoberať. Z Take Two prišla správa, že GTA 6 pri vydaní nebude v Game Passe. Nikto to ani nečakal. Mysleli sme si, že štúdio Tango Gameworks to už má za sebou, keď sa zrazu ozval Krafton, že ho kúpil aj so značkou Hi-Fi RUSH, čím získal 50 nových zamestnancov. Ubisoft zverejnil požiadavky PC verzie Star Wars Outlaws, Bioware nám zase dalo požiadavky Dragon Age: The Veilguard. Epic na EGS priniesol zaujímavú rozdávačku, ale tá ďalšia bude ešte lepšia a prinesie The Callisto Protocol.

Ďalšou veľkou novinkou Epicu tento týždeň bolo, že konečne na iOS a Androide otvoril svoj mobilný store. Tam nájdete hlavne Fortnite, ale aj dve ďalšie hry. Ďalšie prídu koncom roka. V mobilnej sfére ešte Google predviedol nový rad mobilov Pixel 9. Inak bolo hardvérových noviniek pomenej. Philips predviedol nové monitory, nové AMD procesory v testoch nedopadli najlepšie, sú len o trochu lepšie ako predchádzajúce modely. Marek Rosa zase ukázal možnosti AI postáv v hre AI People, ktorá vyjde budúci mesiac.

V rámci recenzií sme sa pozreli na telefóny Samsung Galaxy Fold 6 a Motorola Razr 50 Ultra. V dojmoch sme sa pozreli na stratégiu Stormgate a aj na slovenský titul Jotunnslayer: Hordes of Hel. Recenzií bolo menej, ale zase na zaujímavé hry. Super Onion Boy+ kopíruje klasického Maria, USC: Counterforce zase klasický XCOM. No a mali sme tu aj dva návraty klasických značiek - zrecenzovali sme World of Goo 2 a kolekciu DOOM + DOOM II.

Keďže začína Gamescom, cez týždeň sa môžete tešiť na stovky a stovky horúcich noviniek. My vám z výstave prinesieme dojmy, rozhovory, novinky aj videá. No a už čoskoro prídu preview na tri veľmi očakávané hry.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (16)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (15)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26704)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk