SAMSUNG GALAXY WATCH7

SAMSUNG GALAXY WATCH7

8.5

Nová generácia smart hodiniek

Samsung na nedávnej prezentácii predstavil hneď dva prídavky do Watch série hodiniek, a to ako Watch7, nasledovník hlavnej série, tak aj Watch Ultra, väčšie a odolnejšie hodinky, aj keď aj za vyššiu cenu. Watch7 budú v štandardnej cenovej kategórii a prídu v dvoch verziách. 

Watch7 ponúkne ako menšiu 40mm verziu, tak väčšiu 44mm verziu, kde obe ponechávajú štandardný dizajn, ale menia vnútornosti, a to hlavne nový procesor. Ten je Exynos W1000 spravený na 3nm architektúre, ktorý je zároveň rovno 5-jadrový. Znamená to väčšiu plynulosť, ale aj nižšiu spotrebu. K tomu sa pridáva nová verzia Gear OS systému. 

Čo sa týka samotných špecifikácii:

  • Verzie: 44mm a 40mm
  • Rozmery a hmotnosť:  44,4 x 44,4 x 9,7 mm, 33,8 g  / 40,4 x 40,4 x 9,7 mm, 28,8 g
  • Displej: Sapphire Crystal, Super AMOLED - 44mm: 1,5-palcový (37,3 mm), 480x480px  / 40mm: 1,3-palcový (33,3 mm), 432x432 px
  • Procesor: Exynos W1000 (5 jadier, 3nm)
  • Pamäť: 2 GB pamäte + 32 GB úložiska
  • Batéria: 44mm: 425 mAh / 40mm: 300 mAh
  • Nabíjanie: rýchle nabíjanie (WPC-založené bezdrôtové nabíjanie)
  • OS: Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 5)
  • UI: One UI 6 Watch
  • Senzory: Samsung BioActive Sensor (optický bio-signálny senzor + elektrický signál srdca + bioelektrická impedančná analýza), teplotný senzor, akcelerometer, barometer, gyroskop, geomagnetický senzor, svetelný senzor
  • Konektivita: LTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS (L1+L5)
  • Odolnosť: 5ATM + IP68 / MIL-STD-810H

Vybrať si môžete z dvoch veľkostí, ale aj z LTE alebo Bluetooth verzie, podľa toho, či potrebujete mať aj hodinky pripojené priamo na mobilnú sieť, alebo vám stačí prepojenie s mobilom. Všetky verzie budú spolupracovať s Android mobilmi aj keď ako vždy najviac z nich dostanete pri Samsung mobiloch. 

Samsung Galaxy Watch7
Samsung Galaxy Watch7 Hodinky prichádzajú s wireless nabíjačkou
Hodinky prichádzajú s wireless nabíjačkou


Samsung Galaxy Watch7 Nová verzia síce zachováva dizajn hodiniek, ale ponúka vylepšený remienok.
Nová verzia síce zachováva dizajn hodiniek, ale ponúka vylepšený remienok.


Samsung Galaxy Watch7 Vylepšený je aj procesor a senzory.
Vylepšený je aj procesor a senzory.





Dizajnovo sú hodinky nezmenené oproti predchádzajúcim sériám a ponúkajú jednoduché, ale pekné hliníkové okrúhle telo, z ktorého vychádzajú len úchyty na remienok. Pridávajú sa dve tlačidlá a, samozrejme, spodné senzory, ktorých je znovu viac a znovu sú vylepšené pre detailnejšie sledovanie fungovania vášho tela.

V striebornej verzii sú hodinky so strieborným telom a šedým remienkom. Remienok je tentoraz doplnený dizajnovým doplnkom v podobe farebných nitiek pri vrchu remienku. Konkrétne oranžová a modrá farba. Zároveň oranžové lemovanie má aj hlavné tlačidlo. Tieto nitky už Microsoft pridal pri Watch FE hodinkách a sú štýlové a zaujmú, aj keď ťažko povedať, akú môžu mať životnosť, ako rýchlo sa zašpinia alebo roztrhnú. Samotný remienok je vlnkovaný a vyzerá zaujímavejšie ako rovný, zároveň sa lepšie zasekne pri zapínaní. Má už štandardný tlačidlový systém na pripínanie, kde tlačidlom viete rýchlo zhodiť alebo nasadiť remienok.  Možno jediná škoda, že pútko na remienku je umelohmotné a nie hliníkové.

K hodinkám je pribalená štandardná malá kruhová wireless magnetická nabíjačka, ktorú si zapojíte buď do USB nabíjačky, alebo do PC a môžete nabíjať. Je minimalistická aj keď nie veľmi dobre skladná. Ak by ste nechceli, aby sa vám všade povaľoval malý krúžok s káblom, môžete si kúpiť rôzne typy väčších wireless nabíjačiek.

Čo sa týka batérie, napriek novému procesoru čakajte dvojdňovú výdrž. Je tu stále Wear OS a tam so všetkými zapnutými funkciami na pozadí batéria ide postupne dole. Čo sa týka rýchlosti nabíjania, približne za hodinu a pol hodinky nabijete do plna.

Samsung Galaxy Watch7
Samsung Galaxy Watch7 V hodinkách je teraz nový Wear OS, ktorý pekne využíva lepší výkonnejší procesor.
V hodinkách je teraz nový Wear OS, ktorý pekne využíva lepší výkonnejší procesor.


Samsung Galaxy Watch7 Porovnanie s Watch4
Porovnanie s Watch4


Samsung Galaxy Watch7 Na ruke budú sedieť veľmi dobre a displej bude dostatočne jasný aj za slnka
Na ruke budú sedieť veľmi dobre a displej bude dostatočne jasný aj za slnka





Z hardvéru hodinky poháňa spomínaný Exynos W1000 procesor, ktorý dopĺňa decentných 2GB RAM a pridáva sa 32GB flash, čo je dvojnásobok oproti predchádzajúcim generáciám. Pocítite to hlavne na plynulosti a dynamike hodiniek aj číselníkov. Procesor má byť trikrát rýchlejší, čo vidíte na animáciách a rýchlosti prepínania medzi aplikáciami. Zároveň päťjadrový procesor rozširuje aj možnosti multitaskingu, hlavne pri športe.  Bude to menej zasekané a menej váhavé. Náležite výkonu, ale aj úpravám senzorov sa vylepšenia dočkalo monitorovanie spánku, srdca a zlepšilo sa aj sledovanie aktivít, všetko je teraz citlivejšie. Dobrým upgradom je aj dvojité GPS pre presnejšie meranie polohy.

Zlepšený výkon využíva nový Wear OS 5, pričom toto sú prvé hodinky s týmto systémom. Systém niektoré veci upravuje, niektoré aplikácie majú teraz viac funkcií alebo informácií, ale v zásade Samsung si tu necháva svoj skin veľmi podobný ako v predchádzajúcej verzii systému. Hlavne si však všimnete nové číselníky, kde primárny má priestorové číslo len s náznakmi čísiel, pridal sa veľmi jednoduchý digitálny číselník, ale aj Ultra informačná tabuľa, čo je číselník, ktorý ponúka množstvo informácií naraz. Od krokov, cez tep, počasie, kompas a ďalšie prvky.  Samozrejme, jednotlivé jeho časti si viete upravovať a vyberať informácie, ktoré sú pre vás dôležité., rovnako viete vyberať aj farebné nádychy číselníkov. Dopĺňa to stovka starších Samsung číselníkov a ak by vám tie nestačili, z Google Play si viete stiahnuť aj iné číselníky.  Čo je dôležité a čo zbadáte, ak dlhšie cvičíte, Wear OS5 teraz míňa podľa údajov o 20% viac pri aktivitách.

Z noviniek v hodinkách pribudol parameter skóre energie, ktorý bude porovnávať vaše výkony a spánok každý deň a vytvárať vám vaše skóre. Táto funkcia je zapracovaná cez AI a bude vám ponúkať tipy, ako sa zlepšiť v rôznych oblastiach.  Zaujme aj funkcia pre kontrolu metabolizmu a biologického starnutia, ktoré vám priamo zo zápästia vypočíta váš AGEs Index.  Zároveň pri sledovaní spánku už deteguje spánkové apnoe a aj pohyb počas spánku, ako aj čas potrebný na zaspatie. 

Celé hodinky ovládate ako cez dotykovú obrazovku, tak dve základné tlačidlá. Pridaná je možnosť definovania spustenia určitej aplikácie na dvojité stlačenie a podržanie. Rovnako definovanie funkcie na back tlačidlo.  Zaujímavosťou je doplnok gest, kde máte dvojité stlačenie prstov, ktoré vie ovládať niektoré aplikácie a eventy, napríklad zdvihnúť hovor, odfotiť, pustiť hudbu. Rovnako viete napríklad hovory rušiť otočením zápästia, alebo aj zrušiť iné notifikácie, alebo rovnako zaťukaním ruky smerom dole viete napríklad spustiť niektorú aplikáciu.

V mobiloch máte na pripojenie hodiniek už štandardne tri Samsung aplikácie. Hlavná Samsung Wear je čisto na konfiguráciu hodiniek, dopĺňa ju Health, ktorá vám zhŕňa všetky fitness dáta, spánok a ďalšie údaje a nakoniec Health Monitor je špeciálna aplikácia na zdravotné údaje, kde u nás je dostupný krvný tlak a EKG. Táto funguje len na Samsung mobiloch. Pritom EKG si viete zmerať jednoducho prstom, ale pre krvný tlak potrebujete kalibráciu cez skutočný tlakomer. Kalibrácia vždy platí mesiac, následne musíte znovu použiť prístroj a prekalibrovať.

Samsung Galaxy Watch7
Samsung Galaxy Watch7 Prepojenie s mobilom je základ, aplikácie vám umožnia všetky potrebné nastavenia
Prepojenie s mobilom je základ, aplikácie vám umožnia všetky potrebné nastavenia


Samsung Galaxy Watch7 Nechýbajú nové číselníky.
Nechýbajú nové číselníky.


Samsung Galaxy Watch7 Nechýba sledovanie údajov o vašom výkone, spánku a funkciách tela.
Nechýba sledovanie údajov o vašom výkone, spánku a funkciách tela.





Celkovo sú Watch7 pekným upgradom oproti minulej generácii a s vylepšeniami v každom smere. Mierne oživený bol dizajn, pridaný je rýchlejší procesor a aj nový Wear OS systém, ktorý ponúka aj zlepšené číselníky, lepšie sledovanie zdravia a pohybu v rôznych oblastiach. Jedine stále treba rátať s dvojdňovou batériou. To je pri tomto type hodiniek aj štandard. 


napísal saver 24.7.2024
Páči sa mi! (+3)
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
XIAOMI 14 ULTRA
48
[26.6. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
97
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY BUDS3 PRO
28
[31.7. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP6
23
[2.8. 2024]
9.0
MOTOROLA RAZR 50 ULTRA
12
[14.8. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD6
27
[16.8. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
SAMSUNG GALAXY WATCH7
+ zlepšená plynulosť a odozva
+ rozšírené úložisko
+ zlepšené senzory
+ presnejšie GPS
+ pridané nové reporty o vašom zdraví s AI analýzou
- rátajte s batériou najviac na dva dni
- rovnaký dizajn


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk