CREATIVE AURVANA ACE 2

CREATIVE AURVANA ACE 2

8.5

Luxusné štuple od Creative

Creative už má bohatú ponuku v headsetoch a aj v štupľových slúchadlách a teraz ju vďaka Creative Aurvana Ace 2 znovu rozšírila. Tentoraz to nie je štandardný headset, ale výrobca to chce posunúť smerom do viac luxusnejších headsetov.

Aurvana Ace 2 totiž prichádzajú v štýlovom polopriesvitnom balení s pridaným medeným dizajnom, ktorý ponúkne niečo iné ako bežné jednofarebné headsety. Zároveň nechýba kvalitný zvuk, decentná výdrž, ale hlavne nový xMEMS driver. Je to nový kvalitnejší driver, ktorý ponúkne vernejší zvuk so širokým zachytením frekvencií. Totiž namiesto Štandardných 20-20000Hz zachytáva od 5 do 40000 Hz frekvencie. Zároveň je to polovodičový vytlačiteľný ovládač s rýchlym prechodom medzi frekvenciami, keďže nemá pohyblivé časti. V slúchadle ho dopĺňajú ešte štandardné dynamické meniče.

Špecifikácie:

  • štupľový wireless headset
  • frekvencie 5-40000 Hz
  • veľkosť reproduktora: 10mm
  • ANC
  • Bluetooth 5.3 - 10 metrov
  • podpora AAC, aptX, SBC, LC3
  • dotykové ovládanie
  • vodeodolnosť IPX5
  • výdrž batérie 6 hodín na jedno nabitie, v krabičke 24h
  • šesť náhradných gumičiek v rôznych veľkostiach.
  • batéria v štupľoch 52mAh, v krabičke 370 mAh
  • rozmery

Funkciami ide v štandardnej ponuke, prichádza, samozrejme, s krabičkou s nabíjaním a vlastnou batériou. Ako zvyčajne u Creative, LED indikátor nechýba ako na krabičke, tak na samotných slúchadlách.


Dizajn

Dizajnovo čakajte jemne priesvitný dizajn s hnedým nádychom, ktorý vám umožní vidieť vnútornú elektroniku, aj keď pekne usporiadanú a vidíte len kovové časti, nie priamo plošné spoje. Vyzerá to tak štýlovo. Zároveň, keď krabičku otvoríte, privíta vás pôsobivý medený dizajn úložných priestorov. 

Samotné štuple sú vo väčšom dizajnovom prevedení s predĺženými stonkami, nie čisté štuple ako má Creative v Sensemore Air verzii. Stonky sú dotykové a môžete nimi headset ovládať. Rovnako ako krabička aj štuple majú priesvitný dizajn, respektíve čiastočne, pričom niektoré časti sú čierne. Ani tu nechýba medený doplnok dizajnu, a to na malej odkrytej časti na stonkách a na výstupe z reproduktora.  Na spodnej časti majú slúchadlá dotykový kontakt na nabíjanie, keď sú v krabičke, je to rýchlejší spôsob nabíjania, ako keby bolo len wireless nabíjanie. 

Štupľom nechýba LED indikátor. Znovu je tu modré a červené označenie, ako to býva pri Creative a teda keď sú červené, nabíjajú sa, keď blikajú na modro, nie sú pripojené na Bluetooth a keď blikajú obomi farbami, pripájajú sa. Samotná krabička má rovnako indikátor, ktorý tromi farbami určuje nabitie. Nabíjať môžete cez USB-C a aj QI wireless a pridané je párovacie tlačidlo.

Čo sa týka výdrže, pri zapnutom ANC je to 6 hodín, pri vypnutom 7 hodín na samotné slúchadlá a ešte ďalších 18 hodín má batéria v puzdre. Sú to také štandardné priemerné hodnoty. Rýchlosť nabíjania slúchadiel je pod dve hodiny.


Kompatibilita a ovládanie

Slúchadlá sedia v ušiach dobre, dobre sa zaseknú a pasujú. Plus podľa toho, aké veľké máte uši, si môžete vybrať dvojicu z ôsmich gumičiek, jedny stredné sú nasedené a S,M,L veľkosti sú ešte pribalené. môžete tak skúšať, ktoré vám sadnú najlepšie. V každom prípade, dobre sa zafixujú aj pri pohybe alebo behu.

Čo je dôležité, dážď slúchadlám nebude vadiť, keďže majú ochranu IPX5, ale priamo do vody s nimi nechoďte. Zároveň nie sú tým pádom odolné voči prachu. Zrejme však len v oblasti slúchadla, kde sú dierky pre presun zvuku. Ale ak si ich budete odkladať do krabičky, nebudete mať s prachom problém.

Pripájanie na mobil je bezproblémové, slúchadlá fungujú cez Bluetooth, konkrétne majú aj Bluetooth 5.3 aj s low latency možnosťou. K tomu podporuje peknú hŕstku kodekov, a to AAC, LC3, SBC a aj AptX, AptX Adaptive, AptX Lossless. Hlavne potešia bezstratové kodeky ako LC3 a AptX Lossless, len musíte mať mobil alebo zariadenie, ktoré to podporuje. 

Štuple viete ovládať dotykom na stopkách oboch slúchadiel. Pričom máte preddefinované akcie, ktoré viete prípadne upraviť. Základ je ANC na ľavom slúchadle, kde prepínate jednotlivé režimy ANC, na pravej strane je ovládanie prehrávania. To je všetko dvojťuknutím, trojťuknutie vyvolá asistenta na ľavom alebo preskočí skladbu na pravom slúchadle. Dlhé držanie upravuje hlasitosť. Dobre sa to ovláda a ak si zvyknete, tak sa do toho rýchlo dostanete. 

Creative Aurvana Ace 2

Aplikácia

Slúchadlá môžete upravovať cez Creative aplikáciu na mobile, ktorá vám hneď spáruje headset, umožní ho updatovať a podobne ako pri ostatných vás informuje o batérii jednotlivých slúchadiel, aj keď chýba informácia o stave nabitia puzdra.  V aplikácii nechýba ekvalizér, ktorý umožní ako výber z preddefinovaných nastavení na hudbu, rôzne typy hudby, filmy, hry, ale viete si aj sami nadefinovať krivku, upraviť basy a výšky.

V aplikácii si viete nastaviť aj spomínané low latency na čo najnižšie oneskorenie, ak by ste napríklad pozerali video alebo hrali hru a chceli mať zvuk čo najmenej oneskorený. Zároveň tu zapínate Ambient Control na ANC a možnosti sú Adaptíve Anc a Ambient Mode.  Nechýba nastavenia ovládania dotykov, kde si viete priradiť k niektorým dotykom iné príkazy.

Zvuk

Samotný zvuk je prekvapivo kvalitný, ponúka plný rozsah, síce v možnostiach minireproduktorov, ale aj tak kvalitnejší ako na bežných slúchadlách s klasickými reproduktormi. Počuť to na čistote, basy tu neprekrývajú zvyšok zvukov a hlasy znejú čisto a výšky nie sú orezané. 

ANC je v rámci normy, nie je najkvalitnejšie a najviac utlmujúce, ale dostatočné a ruch z okolia síce budete počuť, ale nebude vás to výrazne vyrušovať pri počúvaní. Hlavne dunivejšie zvuky headset prepustí. Ak chcete opak a zapnete si Ambient Aware prepustí aj zvuk z okolia cez reproduktory, mierne to upraví, ale základ tam je dobrý

 

Štuple Creative Aurvana Ace 2 ponúkajú niečo viac ako bežné slúchadlá, a to hlavne vďaka xMEMS driveru, ktorý sa spája s dynamickými reproduktormi pre čo najlepší zvuk. Pridáva sa decentné ANC, nastaviteľný ekvalizér a to celé v prémiovom balení. 


napísal saver 3.7.2024
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
XIAOMI 14 ULTRA
47
[26.6. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
97
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
XIAOMI 14
35
[19.4. 2024]
8.5
XIAOMI WATCH 2
5
[26.4. 2024]
8.5
CREATIVE AURVANA ACE 2
+ luxusné a pôsobivé dizajnové prevedenie
+ xMEMS ovládač s parádnym zvukom
+ ľahký a komfortný
- ANC mohlo byť silnejšie
- výdrž batérie je slabšia


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Aký handheld (10)
Handheld Fight Asus Rog vs Legion Go vs Steam D...
| hľadám hry (21)
Hrával som hry ako je Warcraft 3, GTA, Stalker, St...
|Hladám "retro" hru.. (6)
Zdravím všetkých!! Mám trochu netypický dotaz, ...
|Nvidia gamepass 3 mesiace (1)
Pre tých ktorí nevedia a majú Nvidia kartu, tak Nv...
|Forza motorsport update 9 (0)
Zdravim, nejde mi stiahnut na Xbox/X túto poslednú...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22608)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk