Týždenník - Elden Ring expanzia a Nintendo prezentácia

Tento týždeň nám pekne obohatila expanzia na Elden Ring, ako aj Nintendo prezentácia, kde sme videli hneď niekoľko nových titulov.

pridal saver 23.6.2024 o 21:29 pod hry
Týždenník - Elden Ring expanzia a Nintendo prezentácia

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám pekne obohatila expanzia na Elden Ring, ktorá sa hneď stala najlepšie hodnotenou expanziou a prekonala tak The Witcher 3: Blood and Wine. CD Projekt to náležite ocenil a posunul prvenstvo ďalej.

Čo sa týka Nintenda, to trochu neskôr po ostatných firmách priniesol svoju Nintento Direct prezentáciu. Síce ešte neohlasovali Switch 2, ale zrejme už ohlásili všetky tituly, ktoré vyjdú do jeho vydania. K tomu vyzerá, že odteasovali aj jeden z launch titulov a to Metroid Prime 4.

Z iných titulov predstavili sériu svojich vecí ako novú Mario & Luigi hru, pre Nintendo World Championships NES Edition pridalo Survival Mode & Legend Challenge, naplánovali vydanie Donkey Kong Contry Returns HD, ale ukázali aj nový party titul Super Mario Party: Jamboree. Prekvapili novou Zeldou, v ktorej bude hlavná postava samotná Zelda a to The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Z tretích strán ukázali Lego Horizon, ale príde tam aj Stray a ukázali aj Just Dance 2025.

Microsoft si už svoje poohlasoval, a tak sme zhrnuli to, ako teraz vyzerá ich line-up hier. Zároveň Microsoft pridal do Forzy Horizon ikonické auta z filmov, príde KITT a aj Delorean. Dozvedeli sme sa, že Starfield bude dostávať pravidelné každoročné príbehové expanzie a mody priniesli 120fps na Xbox Series S. Popritom Matt Booty povedal viac o plánoch Xbox štúdií s ďalšími hrami a aj exkluzivitami a firma potvrdila svoju účasť na Gamescome, kde bude mať doteraz najväčší stánok. Vyjadrili sa aj k odloženiu Black Myth na Xboxe, kde naznačili, že si Sony zobralo časovú exkluzivitu.

Keď sme pri Sony, to vraj obmedzuje investície do PSVR 2 hier a podľa očakávaní aj LEGO Horizon Adventures bude na PC vyžadovať PSN prihlásenie. S tým už rátajte ako štandard pri všetkých hrách na PC, zrejme aj na iných platformách. 

Z ostatných noviniek bola Simsovka Life by You zrušená tesne pred vydaním v Early Access, Embracer pre zmenu zatvoril štúdio stojace za Alone in the Dark remakom. Ten mal zrušiť pokračovanie Red Faction série, ale nemusí to znamenať koniec pre sériu a možno k tomu čoskoro budeme počuť viac. Tento týždeň vyšla aj slovenská manažmentovka Workers & Resources: Soviet Republic v plnej verzii, dozvedeli sme sa detaily Wonder Woman hry, alebo aj to, že Crash N. Sane Trilogy predala 20 miliónov kusov.

Predstavená bola nová hra A Quiet Place: The Road Ahead podľa filmovej série Tiché miesto a potvrdený bol aj vývoj Lords of the Fallen 2. Ozvali sa aj autori Baldur's Gate 3, ktorí potvrdili, že ešte pridajú do hry mod utility a to na jeseň. Nakoniec sa ukázala aj Industria 2.

Z hardvéru tento týždeň prišli Copilot PC+ AI notebooky so Snapdragon X procesorom, čím sa rozbehla nová vetva Windows notebookov. Hlavne budú šetrnejšie na batériu s menším zahrievaním. Tieto sú už dostupné aj u nás od približne 1200 eur. Aj keď pri kúpe si sledujte aj verziu procesora, teraz sú v predaji tri rôzne výkonné verzie. V každom prípade, napriek emulácii na ARM procesor všetko ide to veľmi dobre, plynule a bezproblémovo. Nie je to síce priamo určené na hranie, ale decentne sa dá aj zahrať. Viac k tomu napíšeme v recenzii.

K tomu sme tu mali stav pripravovanej ruskej konzoly alebo to, že sa Nvidia stala najhodnotnejšou firmou sveta, aj keď už medzitým znovu padla na tretie miesto. Microsoft, Apple a Nvidia sú tesne vedľa seba. Nvidia k tomu naznačila, čo ponúknu ďalšie verzie DLSS a ako AI pomôže hrám. Celé to doplnila aj informácia, že KINGPIN sa spája s PNY pre svoje ďalšie Nvidia grafické karty.



Z recenzií sme pridali dve pôsobivé veci a to expanziu na Elden Ring Shadow of the Erdtree a veľmi pôsobivá je aj hororovka Still Wakes The Deep. Zhodnotili sme aj novú F1 24 alebo update Cagnali’s Order na Crime Boss: Rockay City. Pozreli sme sa aj na Life is Feudal: MMO alebo The Ancients. Z hardvéru sme otestovali slúchadlá Nothing Ear (a) a monitor Cooler Master GA2701S. Porozprávali sme sa s režisérom FFXIV Naoki Yoshidom.

Pozreli sme sa aj na The Smurfs - Dreams hru a aj Wizard of Legend 2 rogue like mlátičku a z kníh sme zrecenzovali knihu Ještě jeden level.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Alienware / nový notebook (0)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (0)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (5)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26901)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk