Týždenník - Tokyo Game Show týždeň

Týždeň zaplnili hry z Tokyo Game Show, ale zároveň aj veľa hardvérových firiem prinieslo svoje eventy.

pridal saver 29.9.2024 o 20:57 pod hry
Týždenník - Tokyo Game Show týždeň

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bola Tokyo Game show výstava, a tak nám prišli rôzne ohlásenia a trailery. Väčšinou boli ohlásenia menšie a najväčším bolo asi ohlásenie pokračovania Ghost of Tsushima nazvané Ghost of Yokei. V ňom sa dostaneme do kože ženskej samurajky a do dnešnej Hokkaido oblasti. Príde budúci rok.

Sony popritom ohlásilo aj remaster Horzion Zero Dawn, viac menej len s menšími vylepšeniami, ale rovno aj zdvojnásobilo cenu pôvodného Horizon: Zero Dawn. Mali sme tu aj porovnanie originálu a remastru. Pridali aj nový trailer na LEGO Horizon Adventures, ukázal sa aj Palworld, ktorý vychádza na PS5, nové DLC predstavili na Astro Bota a aj Stellar Blade. Ten má na krku žalobu. 

Na prezentácii Sony ukázalo Chroma Collection kryty pre PS5 a neskôr boli spustené predobjednávky PS5 Pro. O PS5 Pro popritom Sony hovorí, že je to kompletný balík s výnimočnou hodnotou. Zároveň povedali, že len jeden z desiatich majiteľov PS5 má TV s VRR a 120Hz podporou, preto sa primárne sústredia na 60fps hry, nie to ešte na 8K. Mali sme tu aj porovnanie PS5 a PS5 Pro vizuálu v hrách

Microsoft mal tiež svoj TGS Xbox stream, kde hlavne ukazoval japonské tituly, ale ohlásili aj StarCraft: Remastered a StarCraft II: Campaign Collection pre Game Pass a dozvedeli sme sa, že sa pripravuje aj nová StarCraft strieľačka. Okrem toho Microsoft priniesol celú sériu titulov od Square Enix a to konkrétne Mana tituly do Game Passu a rovno vyšiel aj Final Fantasy Pixel Remaster. Z ich first party hier nechýbal Indiana Jones and the Great Circle s japonským trailerom a predstavené bolo Age of Mythology - Immortal Pillars. Pridal sa nový trailer na Starfield DLC, ktoré príde už tento týždeň.

Dozvedeli sme sa, že Xbox bude diverzifikovať svoje konzoly, čo je ďalší náznak na príchod Xbox handheldu, ale samozrejme stále nie je potvrdený. Okrem toho Xbox aplikácia na PC a mobiloch dostala update, predstavené boli aj transparentné Cipher gamepady

Z iných vecí boli na prezentáciách ukázané hry ako Metaphor: ReFantazio, pridal sa Slitterhead od tvorcu Silent Hillu, Metal Gear Solid Delta alebo survivalovka Towers of Aghasba a akcia Hell is Us. Bližšie sa predviedol Dragon Age: The VeilguardLife is Strange: Double Exposure a Monster Hunter Wilds dostal dátum vydania. Potešil Alan Wake 2, ktorý ukázal Lake House expanziu. Mimochodom, Remedy si zobralo pôžičku od Tencentu, a tak majú znovu viac čínskych peňazí.

Cez týždeň mali prezentáciu aj autori Yakuza série, ktorí predstavili novú hru a to Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, znovu to bude viac oddychový titul v sérii. Ten následne ukázal aj boje a adventure gameplay z hry. K tomu na vlastnej prezentácii ukázal Kojima svoj Death Stranding 2, z ktorého znovu ponúkol rôzne zvláštne scény, ale ukázal aj fotorežim.

V Ubisofte sa tiež diali zvláštne veci, totiž najskôr sme sa dozvedeli, že zrušili prezentáciu na TGS, následne zrušil Assassin's Creed Shadows preview event pre novinárov a stiahli aj jeden čínsky trailer, ktorý ukazoval stavbu dediny. Nakoniec z nich vypadlo, že Assassin's Creed Shadows odkladajú a nový dátum znie na február. Popritom začali makať aj autori Star Wars Outlaws, ktorí ohlásili prvú Wild Card s Landom Calrissianom už na november a hneď ohlásil aj tri patche.  

Zdá sa, že šéf Ubisoftu začal situáciu vo firme riešiť a chce výsledky a zrejme aj kvalitu, aj keď presný dôvod odloženia Assassina nevieme. Nevieme, či ide o dotiahnutie detailov alebo musia opravovať rôzne prešľapy grafikov v japonskej téme.

Z iných noviniek sa predstavil Legacy of Kain: Soul Reaver 1-2 Remastered, EA vydalo svoj EA SPORTS FC 25 a v early access vyšiel GreedFall 2. Dátum vydania dostal Metro Awakening, zdá sa, že sa Rocksteady vracajú k Batmanovi a hobitia hra Tales of The Shire už má dátum vydania. 

Z filmov sme tu mali trailer na  Gladiátor II, ale zo sveta Johna Wicka aj Ballerina, ktorá príde budúci rok. Rovnako budúci rok príde druhá séria The Last of Us, ktorá tiež dostala trailer. Pridal sa trailer na marvelovku Thunderbolts a aj na santaclausovku Red One.

Z technológií sme tu mali naznačenia špecifikácií RTX 5080 a RTX 5090, kde 5080 má prísť v 16GB verzii, ale RTX 5090 rovno v 32GB, neskôr sa objavili aj informácie, že neskôr môže RTX 5080 dostať aj 24GB verziu.

Meta ohlásila svoj Meta Quest 3s, ktorý stojí len 299 dolárov a ukázala aj Orion Glasses. Xiaomi predstavilo Xiaomi 14T, 14T Pro mobily a Mix Flip a aj Watch 2 hodinky, Smart Band 9 a slúchadlá Buds 5. Samsung zase Galaxy S24 FE mobil a nové tablety Tab S10 a Tab S10+. Sony ukázalo svoj prvý OLED monitor do Inzone série. Razer mal tiež svoju predstavovačku, kde ukázal nový headset, haptickú podušku a aj chladiacu podložku. Steelseries zo svojej sféry predstavil tretiu generáciu Apex Pro klávesníc.

Zo strany Nintenda sme sa dozvedeli, že firma zvažovala aj AMD procesor pre Switch 2, ale výdrž batérie bola slabá, nakoniec sa rozhodli znovu pre Nvidiu a teraz je ich nová konzola už hotová a pripravená na vydanie budúci rok

 

Z recenzií sme ohodnotili Ara: History Untold, ale aj novú Zeldu v titule The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, pridali sme recenzia na Squirrel with a GunSam & Max: The Devil's Playhouse Remastered a Core Keeper. V preview sme sa pozreli na Age of Empires Mobile a Metro Awakening, ako aj na Nikoderiko. V interview sme sa porozprávali o Starship Troopers: Extermination. Nakoniec z hardvéru sme otestovali Xiaomi 14T mobil a Genesis Neon 613 - gaming headset.

Pozreli sme sa aj na to, aké hry prídu v októbri a aj na októbrové filmy a seriály.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rada ohľadom nákupu win 11 (2)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (0)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (6)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (7)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26949)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk