Týždenník - predstavil sa Squadron 42 a aj kooperačný Control

Tento týždeň bol bohatý na nové predstavovačky.

pridal saver 20.10.2024 o 20:55 pod hry
Týždenník - predstavil sa Squadron 42 a aj kooperačný Control

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň boli dva eventy, jeden mal Microsoft, kde ukazoval hry svojich partnerov, ale teraz koncom týždňa mal Star Citizen svoj Citizen Con, ktorý skutočne prekvapil. Cloud Imperium predstavili viac ako hodinu zo singleplayerovej časti Squadron 42. Zároveň potvrdili dátum vydania na rok 2026. Keďže majú základ hry hotový, zostáva im len doťahovať technickú stránku a hrateľnosť. Popritom ukazovali aj novinky z multiplayerového Star Citizenu.

Druhý event mal Microsoft a ukázal pekné veci od partnerov, hlavne Remedy sa ukázalo, kde predstavili svoju Alan Wake 2: The Lake House expanziu a určili je dátum, ale priniesli aj novú hru a to FBC: Firebreak, čo bude fps kooperácia vo svete Controlu. Zároveň ohlásili update pre Alan Wake 2 k prvému výročiu.

Ale na Xbox evente sa predstavila aj Subnautica 2, ktorá príde budúci rok, ako aj Blindfire, čo je arénova fps multiplayerovka v tme. Nechýbal Like a Dragon: Pirate Yakuza HawaiiWuchang - Fallen Feathers, ktorý príde rovno do Game Passu. Predstavil sa nový The Legend of Baboo, ktorý vyzerá pekne, a rovnako Eternal Strands. A Bloober Team teraz hneď po vydaní Silent Hillu 2 ohlasujú svoju novú hru Cronos: The New Dawn, vyjde im budúci rok. 

Microsoft popritom ohlásil Age of Empires II expanziu Chronicles: Battle for Greece a rovno im vyšiel Age of Empires mobile, čo je mobilná verzia AOE. Pripravuje sa aj na vydanie Indiana Jones, s ktorým má teraz promo na F1 s Alpine tímom. My sme boli aj na preview evente, odkiaľ sme priniesli niekoľko fotiek a čoskoro zhrnieme aj dojmy a pridáme exkluzívne interview s Axelom Torveniusov. Plus Stalker 2 dostal nové zábery a dojmy. Do Game Passu im prišiel aj MechWarrior 5: Clans, ktorý vyzerá prekvapivo dobre.

SECTORIVDEO97464.

Keďže sa blíži Black Ops 6, Microsoft pokračuje s kampaňou a teraz predstavil Call of Duty Black Ops 6 obal na Xbox Series X konzolu a aj gamepady. Rovnako naplánoval preload, čas vydania a potvrdil príchod hry do Game Passu a aj do streamingu, kam príde aj Modern Warfare III a Warzone. Mimochodom, do Game Passu prichádzajú aj Starcraft hry a možno čoskoro príde aj Warcraft III Reforged, pre ktorý Blizzard pripravuje veľký update. Hovorí sa, že Microsoft pripravuje aj vylepšenia do cloud streamingu 

Microsoft tento týždeň začal predávať aj nové Xbox Series XS konzoly, ktoré majú v sebe nový 6nm čip a teda majú o chlp nižšiu spotrebu. Firma už má ukončený ďalší súd a to žalobu od "playstation hráčov". Tí sa báli, že im hra nepríde na ich platformu, ale nakoniec zistili, že to boli zbytočné obavy. Nakoniec práve Wukong dostal rating na Xboxe

Sony tento týždeň ohlásilo koncertné turné s hudbou z PlayStation hier, ktoré príde budúci rok aj do Bratislavy. K tomu ohlásili vydanie Spider-Man 2 na PC na január. A mali sme tu aj porovnanie PSSR z PS5 Pro vs DLSS vs FSR. Síce už nie priamo od Sony, ale bývalý šéf Sony štúdií Shawn Layden povedal, že nepotrebujeme rýchlejšie konzoly, treba sa zamerať na obsah.

Z iných noviniek EA zverejnilo požiadavky Dragon Age: The Veilguard, 2K Games ešte nemal svoj hero shooter, ohlasuje Project Ethos. DayZ dostalo rozšírenie Frostline a Bohemia naplánovala aj Arma 4 na rok 2027. Ukázala sa aj Assetto Corsa Evo, ale zatiaľ len na výstave. Plus pekný trailer priniesol Exodus.

Z predajov sme tu mali informáciu, že Silent Hill 2 remake predal milión kusov, alebo It Takes Two už predalo cez 20 miliónov kusov a Space Marine 2 si už zahralo 4.5 milióna hráčov. K tomu Tomb Raider už má na konte 100 miliónov predaných kusov. Ale oproti takému GTA V je to nič, to má už 200 miliónov predaných kusov samo o sebe a aj po desiatich rokoch má hráčov, pričom pre aktuálny event si 400 tisíc ľudí zaplo GTA Online.

A mali sme tu mali informáciu, že Steam už upozorňuje používateľov, že si kupujú len licenciu k hre. V skratke, nevlastníte ju. Mimochodom, ešte stále prebieha Steam Next Fest event, v ktorom môžete hrať demá a určite sa oplatia niektoré vyskúšať ako The Precinct alebo Streets of Rogue 2. Pozrite si aj slovenské veci ako SickWay VRHouse of Tesla, určite aj Jotunnslayer: Hordes of Hel alebo The Greys: Human Abductions.

Z technických vecí sme tu mali zaujímavú utilitu Tales Worlds AI systém, ktorý vám vytvorí hru podľa vášho priania a už tu máme systém, ktorý generuje Counter Strike už priamo pri hraní. Stala sa aj zaujímavá vec v x86 sfére, kde Intel a AMD vytvorili x86 Advisory Group. V autách Rivian autá dostali pekný halloweensky update, dostávajú KITT a aj Back to the Future témy.

Zo seriálov sme tu mali trailer na Silo - Season 2, ktorý príde už v novembri, ale ukázal sa aj zaujímavý film The Electric State, rovnako aj druhá séria Arcane a viac zo svojho sveta odhalil Dune: Prophecy seriál. K tomu prišla rovno informácia, že Dune Messiah film za začne natáčať v roku 2026.

A dozvedeli sme sa aj to, že Rings of Power seriál bude pokračovať alebo aj to, že John Wick spin-off film Ballerina mal dokrútky, keďže Lionsgate sa originál nepáčil. Zároveň Netflix ukázal svoje finančné výsledky, kde stále rastie a pridal ďalších 5 miliónov predplatiteľov. K tomu Karate Kid Legends ukazuje svoj poster a objavila sa aj informácie, že God of War seriál bol reštartovaný.

Z recenzií sme ohodnotili expanziu Diablo IV: Vessel of Hatred, pozreli sa na chrobákov v Starship Troopers: Extermination, na Dragon Ball hrdinov v Dragon Ball: Sparking! ZERO, ale aj na očakávane slabší titul Unknown 9: Awakening. Zaujímavý je však The Planet Crafter, rovnako je slušný Super Mario Party Jamboree pre Switch a zabaví aj Star Trucker.

Dojmy sme priniesli z No More Room in Hell 2. Z hardvéru sme sa z TV pozreli na TCL 65T8B, vyskúšali sme si aj volant Invicta od Asetek Sim Sports a porozprávali sme sa s tvorcami Beat Saberu o odchode z Beat Games. Budúci týždeň prinesieme rozhovor s EA Sports o tvorbe NHL 25, pozrieme sa na skákačku Nikoderiko a budete sa môcť zapojiť do exkluzívnej súťaže.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Smart hodinky do 250€ (1)
Čaute, chcel by som sa Vás spýtať či by ste mi od...
|Smart home pomoc (7)
Cim viac na to pozeram tym som zmetenejsi. Napise...
|Problém s hdr (1)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (13)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27799)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk