Týždenník - Gamescom je už za nami

Ohlásená bola hlavne nová Mafia, ale priblížil sa aj Stalker, Indiana Jones alebo Civilization VII.

pridal saver 25.8.2024 o 22:10 pod hry
Týždenník - Gamescom je už za nami

HRY > NOVINKY >

Gamescom nám tento týždeň priniesol veľa noviniek a to z nových ohlásení hlavne Mafia: The Old Country, ktorá dostala prvý teaser a v decembri sa nám bližšie predstaví. Tentoraz nás zavedie na Sicíliu ešte pred udalosti v prvej Mafia hre. Náležite tomu bude mať hra aj sicílsky dabing, ale autori nezabudli ani na český.

Z veľkých titulov sa ukazoval aj Stalker ako trailerom, tak gameplayom. Pridal sa Indiana Jones, ktorý ohlásil dátum vydania na 9. december a zároveň ohlásil PS5 verziu, ktorá príde na jar. Phil Spencer aj okomentoval príchod Indiana Jonesa na PS5

Microsoft však prišiel na Gamescom nabalený a ukázal aj viac z Avowed, novú misiu z Call of Duty Black Ops 6 a aj odteasoval Liberty Falls zombie mapu. Ukázal a gameplay Age of Mythology Retold, ale aj expanziu pre Diablo IV a World of Warcraft.

Pridal aj veľký update pre Starfield, ktorý dostal vozidlá, ale aj novú oficiálnu misiu pridanú ako creation. Nakoniec spustili predobjednávy na nové verzie konzol Xbox Series X/S, tie prídu v októbri. Zároveň Microsoft naplánoval už všetky svoje hry na tento rok a teraz vyzerá jeho lineup

Z iných predstavením sme mali ukážku hrateľnosti Civilization VII, ktorá priblížila zmeny. Teraz sa už hrateľnosť zameriava na lokalitu a nie národ. Rovnako gameplay predviedlo Kingdom Come: Deliverance II. Ubisoft ukázal nový Heroes of Might And Magic: Olden Era a Farming Simulator 25 ukázal tornáda. Autori Mudrunnera predstavili Roadcraft. Popritom Half-Life 2 RTX predviedol viac zo svojho raytracingového prepracovania. A keď ho spomíname, objavili sa aj nové Half-Life 3 informácie

Ohlásený bol Reanimal od tvorcov Little Nightmares 1 a 2 a pre zmenu autori zo Supermassive ukázali Little Nightmares III a aj hororovku Directive 8020. Predviedol sa sa AtomfallSniper Elite: Resistance, Dying Light: The Beast, ale aj Greedfall 2 alebo Phantom Blade Zero a Dune: Awakening. Ohlásený bol Borderlands 4 a odprezentoval sa aj prichádzajúci Star Wars Outlaws a Assassin's Creed Shadows

Ešte skôr cez týždeň dostal trailer Silent Hill 2 remake a dozvedeli sme sa, že Final Fantasy XVI príde na PC 17. septembra a aj to, že Vampire The Masquerade Bloodlines 2 bolo znovu odložené. Zo záhrobia sa vrátil Peter Molyneux a predstavil Masters of Albion titul. Najlepší trailer aj tak mal Goat Simulator.

Black Myth Wukong tento týždeň vyšiel a pekne sa rozbehol, aj keď hlavne vďaka čínskym hráčom. Spravil rekordy v súčastných hráčoch na Steame, kde sa zaradil hneď za PUBG s 2.4 miliónom súčasných hráčov. Autori po troch dňoch uviedli, že predali 10 miliónov kusov hry a mali 3 milióny súčasných hráčov. Zároveň recenzie neboli zlé, síce má hra slabý dizajn levelov a príbeh, ktorý nie je pre západných hráčov úplne jasný, ale inak zábavné boje a dobrých bossov. V optimalizácii by sa autori mohli pohrať ako s PC, tak hlavne s PS5 verziou.

Popritom vyšiel aj Condord, ktorý veľa ľudí ani nezachytilo, že vyšiel a ak zachytili, nechcelo sa im platiť 40 eur. Ukazujú to aj čísla hrávanosti. Zatiaľ mal titul maxium 697 súčasných hráčov na Steame a odvtedy len klesá. Je to priama konkurencia Overwatchu a iným free 2 play multiplayerovkám a ľudia zjavne nevidia dôvod platiť za niečo rovnaké. Mimochodom, podľa prvých videí bolo vidieť, že ju tiež plánujú ako free 2 play, ale zrejme niekto na poslednú chvíľu zmenil plány.

Ak ste ešte nehrali, radšej si zahrajte The Callisto Protocol, ktoré práve rozdáva Epic. Valve samé nič nerozdáva, ale zato už testuje svoju multiplayerovku DeadLock, ktorá už má aj steam stránku. EA popritom predstaivlo NHL 25, novú časť svojej hokejovej série, ktorá stále nepríde na PC.

Z technológií Nvidia pred Gamescomom predstavila svoje novinky, Samsung priniesol na výstavu novú sériu monitorov, vrátane 3D monitora, a Western Digital predstavil 8TB SSD pre PS5. Pri procesoroch sme videli, že AMD procesorov nie sú dobré, týždeň po vydaní ceny klesajú ako aj to, že AMD Ryzen 9000X3D prídu asi až budúci rok, popritom prichádzajú Intel Core Ultra 200. V TV sfére Číňania do miniLED TV natlačili 230 000 zón podsvietenia.

Zo seriálov sme na Gamescome mali ohlásenie Secret Level série zloženej z rôznych herných značiek a zdá sa, že si v ňom zahrá aj Keanu Reeves. Aj keď výber značiek nie je otázny, vidieť, že je tam len to, čo si firmy zaplatili a veľké značky chýbajú. Z trailerov prišiel trailer na animovaný Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, ale aj Terminator Zero a aj na poslednú sériu The Grand Tour: One For the road. K tomu disney predstavilo Lego Pixar: Bricktoons a ukázal sa animovaný The Lord of the Rings - The War of the Rohirrim film. Mali sme tu aj recenziu na Alien Romulus a aj Miki a Vlny

Z článkov sme priniesli preview na sériu pekných hier, kde sme začali s Kingdom Come: Deliverance II, doplnili to Silent Hill 2 a pridali aj Indiana Jones and the Great Circle. Recenzie sme priniesli na Final Fantasy XIV: DawntrailUboat a House of Golf 2. V oblasti hardvéru sme otestovali ASUS Zenbook S 16 a Samsung QD-OLED TV 65'' S95D televízor.

Z Gamescomu sme sa už pozreli na Heroes of Might and Magic: Olden EraSniper Elite: Resistance Akimbot, ale aj ovládač CRKD Atom. Skúsili sme si nové Atari 7800+, malé novinky máme aj o Stranded Deep 2 a nakoniec čitateľov pozdravil aj Casper Van Dien. Útržky z Gamescomu sme vám priniesli aj v našom live blogu. Zhrnuli sme aj najväčšie hry z výstavy. Ďalšie týždne vás zasypeme rozhovormi, dojmami a aj videami z Gamescomu. Už budúci týždeň sa môžete tešiť napríklad na dojmy zo Stalkera 2 alebo Civilization VII. Viac o Broken Sword nám prezradil Charles Cecil v interview.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Lenovo legion go (0)
Čauko, predám Lenovo Legion GO v TOP stave za symp...
|Kúpa používaného ntb (4)
Zdravím kupujem ntb acer nitro 5 a zaujíma ma cena...
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (14)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (5)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26238)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk