Týždenník - nové konzoly sa blížia

Tento týždeň bol prekvapivo plný noviniek od každej konzolovej firmy.

pridal saver 22.9.2024 o 22:23 pod hry
Týždenník - nové konzoly sa blížia

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bol prekvapivo plný noviniek od každej konzolovej firmy. V Sony sfére sa ďalej rozoberala PS5 Pro, kde sme si porovnali, ako jednotlivé hry vylepšuje, ale firma rovno ohlásila aj PlayStation 30th Anniversary Collection, teda šedú verziu svojich konzol a ovládačov. Budú to mierne drahšie limitované edície, aj keď konkrétne PS5 Pro edícia bude tak limitovaná, že u nás ani nebude dostupná.

Sony k tomu tento týždeň odštartoval na Steame God of War Ragnarok, ktorý mal vlažné prijatie, zahralo si to menej ľudí ako pri štarte God of War a väčšine sa v recenziách na Steame nepáči povinný PSN login, ktorý hru obmedzuje. Ale okrem toho sme sa dozvedeli, že Sony pripravuje ďalšie remastre na PS5 a PC a bude to Horizon Zero Dawn: Remastered, ktorý dostal rating, a hovorí sa, že budúci týždeň na State of Play ohlási aj Days Gone remaster

Viac sme sa dozvedeli aj o zrušenom Concorde, ktorý bol väčšou katastrofou ako sa zdalo, keďže titul mal byť budúcnosť PlayStation a stáť mal 400 miliónov dolárov. Zároveň Silent Hill ponúkol nový PS5 trailer a potvrdzuje, že na ďalšie konzoly príde najskôr v auguste budúceho roku

V oblasti PS6 sme sa dozvedeli, že v konzole mohol byť aj Intel čip, ale nakoniec sa Sony rozhodlo pre AMD. Intel chcel viac peňazí a to ho vyradilo, aj keď aj kompatibilita by tam bola problematickejšia. K tomu sa hovorí, že Sony pripravuje dva PS6 čipy, jeden bude menej výkonnejší pre lacnejšiu konzolu, možno handheld. Kedy prídu je otázne, keďže len teraz vydáva Sony PS5 Pro. 

Rovnako handheld zrejme pripravuje aj Microsoft, ale čakáme ho skôr a to možno v roku 2026, kedy bude mať značka 25 rokov. Handheld naznačila Sarah Bond v novom itnerview, kde dostala od Phila Spencera príkaz diverzifikovať konzoly a handheld je tak pravdepodobný. Viac o svojich hrách nám Microsoft ukáže tento týždeň v Xbox livestreame na TGS 2024. Z aktuálnych hier práve Flight Simulator 2024 ukázal svoje požiadavky na PC, Bethesda ponúka hlbší pohľad na Starfield Shattered Space expanziu. Tá vyjde do konca mesiaca a tento mesiac od nich príde aj Ara: History Untold, ktoré bude v Game Passe. A do Game Passu dajú rovno pri vydaní aj Frostpunk 2.

Z iných Microsoft hier Call of Duty Modern Warfare III predstavilo poslednú sezónu The Haunting a Fallout 76 dostal Milepost Zero update. Zároveň Microsoft pochválili autori Stalkera, kde hovoria, že im Microsoft pomohol, aj keď nemusel, a tento týždeň ohlásili aj dokument, na ktorom s Microsoftom robili a to War Game. Ten rozoberie, ako sa pracovalo na hre počas vojny.

Mimochodom, keď už spomíname Fallout a aj Stalkera, Microsoft znovu otvorí starú atómovú elektráreň pre pohon cloudu.

Novinky boli boli aj z Nintenda a konkrétne sme sa dozvedeli, že Switch 2 bude vraj oficiálne nazvaný Switch 2, už sa vyrába a objavili sa aj náznaky dizajnu novej verzie konzoly. Bude rovnaká, len väčšia. Vydanie čakáme okolo budúceho marca.

Zároveň Nintendo žaluje Palworld, hovorí, že porušuje jeho patenty, zatiaľ nevieme, o ktoré patenty sa jedná. Možno chytanie príšer, ale oficiálne nič nepovedali. Možno chcú len postrašiť.

Okrem toho sa riešilo aj to, ako budúci rok ovplyvní zvýšenie DPH ceny hardvéru. Minimálne PC hardvér pôjde hore, konzoly uvidíme, keďže budú ceny fixované. Zároveň sme sa dozvedeli, že fanúšikovský Half-Life 3 - Project Borealis stále žije a dostane prológ tento rok. Z Rockstaru tu boli zaujímavé veci, kde bolo naznačené, že vydá GTA 6, keď s ním bude Rockstar spokojný, ale medzitým pripravuje ray tracing do GTA V na PC a aj PC verziu RDR.

Sega tento týždeň predstavila Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii hru, ďalšiu v ich sérii Yakuza titulov, ktoré robia ako na bežiacom páse a to vďaka tomu, že svoje hry rozširujú a nepracujú na nich od základu ako iné firmy.

Zo zaujímavých noviniek sme tu mali prvý koncept na nový Battlefield, ktorý bude umiestnený v modernej dobe. Prvé testy začnú už budúci rok. EA potvrdzuje aj to, že The Sims 5 nebude, ale pracuje na multiplayerových Simsoch. povedalo viac aj o technológii rozprávania v Black Panther hre a potvrdilo, že Star Wars Jedi 3 je v príprave. Dodalo, že generatívna AI je už základom biznisu.

Z aktuálnych hier pri WRC práve spravili zaujímavý pokus a nespravili nový ročník ako zvyknú pri FIFA alebo F1 hrách, ale dali len ročný update, konkrétne sezónnu expanziu na ročník 2024. Ukázali aj NHL 25:

Z technológií mal Logitech svoju prezentáciu, kde ukázal nové herné periférie a aj ponuku doplnkov k volantom. Z monitorov AOC predstavilo Porsche inšpirovaný monitor, Corsair potvrdil prevzatie Fanatecu a plánuje do neho veľké investície, k tomu podpísal exkluzívnu zmluvu s Call of Duty. Zdá sa, že je pri peniazoch. K tomu HTC predstavilo VIVE Focus Vision. 

Z vývojárskych vecí sme tu mali Time Ghost tech demo ukazujúce možnosti Unity 6 enginu a jeho možnosti ukázala aj hra Den of Wolves. Zároveň z technologicky zaujímavých hier BeamNG.drive ponúkol nový trailer, kde ukázal svoje jedinečné deštrukcie vozidiel.

Veľa vecí sme mali zo seriálov a TV, kde bolo vyhodnotenie Emmy, ktoré ovládol Shogun seriál a následne mal svoj Geek Week aj Netflix, kde ukázali veľa vecí. Medzi nimi aj novú mobilnú hru a to Blood Line: A Rebel Moon Game, ale zo zaujímavých seriálových noviniek pripravujú nový Cyberpunk animovaný seriál, ukázali Tomb Raider: The Legend of Lara Croft seriál, ako aj ukážku zo Zaklínač: Sirény z hlubin. Pridal sa Arcane, teaser na Devil May Cry a aj Splinter Cell: Deathwatch. Malé ukážky dostal aj Squid Game a Wednesday. Z filmov prišiel trailer na Mickey 17.

V recenziách sme ohodnotili kvalitný Frostpunk 2, pridali sme hodnotenie slabému
Test Drive Unlimited: Solar Crown, ale pozreli sme sa aj na remaster klasík Broken Sword - Shadow of the Templars: Reforged a Dead Rising: Deluxe Remaster. Recenziu dostal aj Tiebreak: Official game of the ATP and WTA a Shadow of the Ninja – Reborn.  Z Gamescom vecí sme sa pozreli na Fragpunk.

Boli sme sa v Grand Canyone pozrieť na Microsoft Flight Simulator 2024, odkiaľ máme pekné video, a porozprávali sme sa s autormi Stalkera 2 ako vývoj hry ovplyvnila vojna. Z hardvéru sme otestovali Genesis Zircon XIII a Samsung QLED 65'' QN900D, 8K TV, ktorého rozlíšenie eventuálne využijete s PS5 Pro.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (16)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (21)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26711)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk