Týždenník - obdobie remastrov, remakov a expanzií

Október začína husto, vyšla expanzia pre Starfield, remaster Until Dawn, prichádza remake Silent Hill 2 a aj expanzia na Diablo IV.

pridal saver 6.10.2024 o 20:54 pod hardware
Týždenník - obdobie remastrov, remakov a expanzii

HARDWARE > NOVINKY >

Október začína husto, Microsoft teraz prináša dve expanzie, Sony dve oživenia starších hier. Konkrétne z Microsoftu Bethesda priniesla Starfield expanziu a Blizzard Diablo IV expanziu, Sony prinieslo remaster svojho Until Dawn hororu a má v časovej exkluzivite Silent Hill 2 remake.

Shattered Space expanzia na Starfield ukázala novú planétu, nový skutočne hlboký príbeh s množstvami rozhodnutí, s decentnou akciou s bojmi proti monštrám z inej dimenzie. Ale žiaľ samotnú hru nijako neposúva ani nepridáva nové prvky. Je to škoda, lebo hra potrebovala niečo iné, väčšie, čo by ju posunulo vpred. Ak chcete niečo iné a zadarmo, Starfield aj Stargate mod.

Microsoft popritom vydáva aj Diablo 4 expanziu, ktorá príde v utorok a už boduje v recenziách. Recenzie dokonca hovoria, že expanzia transformuje hru na jednu z najlepších akčných RPG za poslednú dekádu. Teda expanzia robí to, čo Shattered Space nedokázal spraviť pre Starfield.

Z iných vecí Microsoft rozbehol reklamnú kampaň na Call of Duty s Replacerom, ktorého si znovu zahral Peter Stormare a už priniesli hneď sériu krátkych spotov ako His Holiness, Clown, Firefighter, Weeknd, Tréner a zhrnuli to aj v mixe. Zároveň Microsoft tlačí reklamu s Black Ops 6 pre Game Pass. Pri tej príležitosti Microsoft predstavil aj nové tituly do Game Passu. 

Z iných tém na aktuálnom Halo World Champoinship evente 343 štúdio ohlásilo, že Halo Infinite dostane pohľad z tretej osoby a to už budúci mesiac. A Microsoft pomohol s dokumentom o vojne autorom Stalkera 2, ktorí porozprávali o vývoji hry počas vojny.

Until Dawn pre zmenu ukázal síce vylepšený vizuál, ale niekedy v smeroch až zvláštne vzdialených od originálu, či už vizuálom, kamerou alebo hudbou. V každom prípade, stále ponúkne vizuálne pekný interaktívny hororový zážitok založený na rozhodnutiach. Aj keď 70 eurová cena nie je práve ideálna na remaster. Ak by ste nevyhnutne nepotrebovali hrať hru, budúci rok príde filmové spracovanie, ktoré sa práve donatáčalo.

Silent Hill 2 príde budúci týždeň (pre majiteľov deluxe edície je už hra dostupná) a rovnako je za 70 eur, ale je to plný remake od Blooberu, ktorý prepracoval celé prostredie od základov a snažil sa zachovať aj atmosféru. Možno použili menej hmly, ale aj tak ponúkajú kvalitný remake. Hra už dostala pekné hodnotenia v recenziách a už sme tu mali aj porovnanie a analýzu výkonu.

Sony popritom stiahlo Horizon Zero Dawn: Complete Edition z PC obchodov, kde sa už dá kúpiť len remastrovaná verzia. Teda až na GOG, kde bude len pôvodná verzia, keďže nová verzia hry má prihlasovanie do PSN. Popritom Sony pripravuje ešte ďalšie remastre, kde na jednom už pracuje Nixxes štúdio, to doteraz robilo len PC porty, ale už pokročili vpred. Popritom ich zatiaľ exkluzívny Stellar Blade dostal upgrade fyziky v novom update a to taký, na ktorý by si teraz žiadna netrúfla.

Veľké veci sa diali v Ubisofte, kde bol nedávno odložený Assassin's Creed Shadows a možno aj vieme prečo. Totiž Guillemotovci uvažujú o odkúpení Ubisoftu a chceli by presunúť firmu ako súkromnú, čo môže dávať náznaky na tlak na znižovanie akcií. Odkúpiť firmu plánujú spolu s Číňanmi z Tencentu. Medzitým sme sa dozvedeli, čo vlastne firma opravuje na Assassin's Creed Shadows, ako aj to, že by hra mala dostať aj kooperačný režim. Zároveň Ubisoft ohlásil, že Assassin's Creed Mirage príde na Steam tento mesiac a naznačené bolo, že Assassin’s Creed Black Flag Remake príde až v roku 2026.

Zo zaujímavých vecí v hernom biznise Epic zažaloval Google a Samsung a to za to, že ešte silnejšie blokujú sideloading aplikácií v mobiloch. K tomu firma potvrdila, že už je finančne v poriadku, Fortnite a Epic Store dosahujú rekordné čísla. Rovno aj vydali Unreal engine 5.5.

Z Japonska nám Miyamoto hovorí, že v Nintende sa nechcú nechať zatiahnuť do konzolových vojen, čo naznačuje, že sa budú naďalej sústrediť na vytváranie svojho štýlu konzol a hier bez ohľadu na konkurenciu. Z rovnakej oblasti sme zo Square Enix počuli od Yoshi-P, že Xbox hráči sa nemajú vzdávať nádeje, že uvidia Final Fantasy XVI, čo je aj očakávané, keďže Square Enix len čaká, kým sa im skončí exkluzivita. A rovnako odtiaľ prišla informácia, že Palworld príde aj na mobily a bude ho robiť Krafton, tvorca PUBG.

Z iných noviniek The Sims 4 ukázalo Life and Death expanziu, EA rovnako ohlásilo, že Dragon Age: The Veilguard je dokončený a vyjde koncom mesiaca. K tomu ukázali hudbu z hry, ktorú zložil Hans Zimmer. Zostáva tak len čakať, aká bude kvalita hry.

Mali sme tu aj zaujímavé štúdie herného trhu, kde jedna odhalila, že hranie videohier môže byť dobré pre vašu náladu, ale treba dať dôraz na slovo "môže". Záleží, akú hru hráte. Dozvedeli sme sa aj to, že  väčšina hráčov preferuje singleplayer hry, aj keď len tesne, dôležitejšie je to, že čím je človek starší, tým menej hráva multiplayerovky a viac preferuje singleplayerovky. Možno preto, lebo na to nemá nervy a nepridá mu to na nálade. Nakoniec je tu zaujímavý posun v japonskom trhu, na ktorom PC trh za posledné roky narástol trojnásobne, zatiaľ čo konzoly tam stagnujú.

Z hardvéru sme tu mali naznačené ceny Asus Z890 dosiek, ktoré budú mierne vyššie a budú pre nové Intel procesory, ktoré čakáme tento mesiac. Zároveň Intel potvrdil, že problémy procesorov 13. a 14. generácie sú už vyriešené a dozvedeli sme sa, že ho chcel odkúpiť Arm aj Qualcomm, ale oboch odmietol. Nove procesory budú mať aj AI a využijú nový Copilot+, ktorý práve Microsoft predstavil

Z iných oblasti Samsung predstavil SSD disk 990 EVO Plus, Motorola svoj Moto g75 5G mobil a Motorola ThinkPhone 25. Sony predstavilo svoje nové doplnky do série LinkBuds.

Zo seriálov sme sa dozvedeli, že Fallout seriálu sa na Amazone darí a prekonal ďalší míľnik - 100 miliónov divákov. Videli sme aj novy trailer na Squid Game 2, ale aj na film Nosferatu. Prvé ukážky prišli z prepracovania Yakuza hry v Like a Dragon: Yakuza sérii od Amazonu.

Z recenzií sme ohodnotili EA Sports FC 25, ale aj PC port God of War: Ragnarok, remaster
Disney Epic Mickey: Rebrushed alebo aj vláčikový Train Valley World. Pridali sme aj recenzie na Sumerian Six a Evotinction

Z hardvéru sme otestovali tablet Xiaomi Redmi Pad Pro a notebook Asus Zenbook S 14 a vyskúšali sme aj náramok Ovomind. Porozprávali sme sa s autormi Microsoft Flight Simulatora 2024. Nakoniec sme sa bližšie pozreli na NVIDIA grafické funkcie v Star Wars Outlaws.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Výmena i5 12600kf (10)
Zdravím! Momentálne fachčím na zostave s i5 12600...
|Čo sa mohlo stať s pc? (55)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Game-debate.com (3)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (3)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27291)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk