Týždenník - predstavenie PS5 Pro

PS5 Pro bola po mnohých leakoch oficiálne predstavená.

pridal saver 15.9.2024 o 20:58 pod hry
Týždenník - predstavenie PS5 Pro

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň ovládlo hernú sféru predstavenie PS5 Pro konzoly, ktorej ohlásenie sme už dlhšie čakali a aj sme presne vedeli, čo prinesie. Viac menej jediné, čo sme nevedeli, bola cena. Tou Sony prekvapilo a nastavilo ju vysoko a to až na 799 eur. Zároveň je to len digitálna verzia, ku ktorej si používatelia budú musieť dokúpiť mechaniku, ak budú chcieť prehrávať hry z médií. Mechaniky sa už rovno začali vypredávať, keďže skalperi chcú byť pripravení na 7. novembra, kedy vyjde konzola.

Keďže je cena tak vysoká, rovno sme si porovnali, aké PC za túto sumu vyjde. Popritom sme tu mali aj ukážku vizuálnych rozdielov PS5 Pro oproti PS5 a aj názory analytikov, kde hovoria napríklad, že PS5 Pro je pre superfanúšikov. Zároveň sme mali naznačené, aké vylepšenia s PS5 Pro vývojári aktuálne dosiahli

Popritom  PS5 dostáva nový update systému a Sony v USA sa zvýšilo cenu DualSense ovládačov a to k vydaniu Astro Bota.

Microsoft tento týždeň riešil iné veci a to prechod Xbox Game Passu na Game Pass Standard, kde síce pridal multiplayer, ale odobral Day-1 hry, tie tak na Xboxe budú len pre Ultimate predplatiteľov. Rovno sme sa pozreli, koľko hier je teraz v jednotlivých verziách Game Passu. Microsoft zároveň prepúšťal ďalších ľudí z manažmentu Activision Blizzardu.

Z ostatných noviniek tento týždeň vyšlo The Elder Scrolls: Castles na mobiloch, ale aj Funko Fusion na väčších platformách. Popritom Planet Coaster 2 dostal dátum vydania na 6. novembra a budúci týždeň príde The House of Da Vinci 3 na konzoly. Zmeny sa diali aj v Minecrafte, ktorý už bude prinášať viac menších updatov počas roka.

Veľmi pekne cez týždeň odštartoval Space Marine 2 od Saber Interactive, ktorý dosiahol na Steame v prvý deň vysoké čísla. Následne autori ohlásili, že hra má 2 milióny hráčov. Mimochodom, Saber sa už takmer vykúpil od Embraceru, ale zároveň sa firmy dohodli, že bude lepšie pre všetkých, keď 4A Games a Zen studios zostane Embraceru. Saber ich chcel pôvodne odkúpiť, ale 4A je ukrajinská firma a Saber má veľké zázemie v Rusku. Zrejme by to nebolo vhodné spojenie.

Videli sme aj hodinu z hrania Silent Hill 2 remaku, rovnako hodinu z Crimson Desert, singleplayer RPG od tvorcov Black Desert. Viac zo svojho sveta ukázala aj Civilization 7 a rovnako Dragon Age The Veilguard. Priblížil sa nám aj slovenský Jotunnslayer: Hordes of Hel. K tomu sa predstavil nový Spray Paint Simulator, ktorý je opak Powerwash simulátora, ale ak chcete väčší extrém, tak sa pozrite na titul Hobby Horse.

Z technologického sveta sme tu mali náznak špecifikácií nových Intel Core Ultra 200 procesorov, ktoré budú podobné 14. generácii, ale bez multithreadingu. Výkon však bude vyšší o 5-10%. Mali sme to naznačené na nasledovníkovi i5 procesora. Naznačené sme tu mali aj ceny

V AMD oblasti sme sa dozvedeli, že FSR 4 upscaling už bude mať aj AI zapracovanie alebo aj to, že AMD Z2 čipy do handheldov prídu začiatkom budúceho roka. To budú nové procesory s AI a zrejme teda aj s FSR 4 podporou. Ale čo sa týka desktopových grafík, s tými chce ísť firma do mainstreamu a teda v hi-ende tak skoro Nvidia nebude mať konkurenciu. A keď sme spomínali PS5 Pro, jeho grafiku teraz bude AMD dávať aj do notebookov pod označením RX7800m.

Z iných firiem AOC predstavilo nové monitory, Corsair už konečne odkúpil výrobcu volantov, firmu Fanatec. Ale zaujímavé bolo aj to, že Oracle si postaví tri malé nukleárne reaktory na pohon AI centra a to, že Unity už zrušilo nezmyselné Runtime fee podplatky

Čo sa týka mobilnej sféry, tam malo svoj veľký event Apple, ktorý predstavil nový iPhone 16, nové Apple Series 10 hodinky a aj nové AirPods 4, popritom Huawei predstavoval Mate XT Ultimate, čo je prvý trojobrazovkový mobil.

Z filmov sme sa dozvedeli, že Watch Dogs film sa už donatáčal a zostáva nám čakať, či pôjde po kvalite jednotky alebo nekvalite Legions. Pridal sa aj trailer na film Venom: The Last Dance a seriály Paris Has Fallen podľa Fallen filmov a Citadel: Diana, ďalší spin-off Citadel seriálu.

Z recenzií sme ohodnotili metlobal v Harry Potter: Quidditch Champions hre, ale aj Dark and Deep a Corsair's Madness tituly. Pozreli sme sa na Commandos: OriginsThe Long Drive alebo prichádzajúci GreedFall 2: Dying World. Porozprávali sme sa s autormi Starfield: Shattered Spac. Z hardvéru sme otestovali soundbar Samsung HW-Q990D a nový handheld Asus ROG Ally X

Z ďalších dojmov z Gamescomu sme priniesli:

V náloži informácií z Gamescomu budeme pokračovať a budúci týždeň prinesieme ďalšie dojmy a napríklad aj rozhovor s autormi S.T.A.L.K.E.R. 2. Zároveň vás pozývame na Comics Salón, ktorý sa uskutoční budúci víkend a prinesieme tam bohatý herný program.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (1)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26600)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk