Týždenník - filmový Minecraft sa predviedol

Mali sme tu prvú ukážku Minecraft filmu, ale tento týždeň prišli aj nové hry.

pridal saver 8.9.2024 o 21:10 pod hry
Týždenník - filmový Minecraft

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám oživilo niekoľko herných noviniek a ohlásení, kde jedným zo zaujímavých bol Minecraft, ktorý ukázal trailer na filmové spracovanie. Vo filme aj očakávané spojí Minecraft kockatý svet s filmovanými postavami, aj keď filmové postavy sú trochu... ružové...

Uvidíme, ako publikum hry filmu pomôže v tržbách, respektíve naopak, či sa po filme ešte viac hráčov vrhne na Minecraft. Popritom Microsoft pripravuje ešte Gears of War film, aj keď tam je otázne, kedy sa rozbehne natáčanie, a pripravujú druhú sériu Falloutu. Aktuálne Paramount rušil seriály, keďže nemá peniaze a zrušil im aj Halo a uvidíme, kde mu Microsoft nájde nový domov.

Popritom Microsoft potvrdil svoj livestream z Tokyo Game Show, ukázal nové Game Pass tituly, ktoré vedie Age of Mythology: Retold a Expeditions. Expeditions práve dostalo aj coop a prvú sezónu. K tomu mal Starfield teraz jeden rok a Bethesda mierne odteasovala expanziu, ktorá príde koncom mesiaca.

Rozoberalo sa aj odloženie Black Myth Wukong na Xboxe, kde Microsoft potvrdil, že to nie je technickým stavom hry, ale zrejme pôjde o zmluvy. Autori medzitým ohlásili, že hra predala už 18 miliónov kusov a 3 milióny z toho na západe. Do hry už na PC začali prichádzať zaujímavé mody, v ktorých si hru môžete zahrať ako Darth Maul, Johnny Silverhand alebo Kratos.

Zo Sony sme tu mali očakávanú správu o ukončení hry Concord. Rovno hre už vypnú servery a plne tak skončila. Možno ju však ešte oživia ako free 2 play, aj keď to je otázne. Popritom Sony hovorí, že má málo originálnych značiek. Ale s jednou značkou teraz zabodovali a to Astro Botom, ktorý prišiel v obsiahlejšej hre a hodnotenia idú na 9.4 priemere a už sa plánuje aj DLC obsah. Koncom roka bude mať Sony 30-rokov, a tak spúšťa oslavy a potvrdzuje dizajn PS5 Pro. Ohlásenie PS5 Pro čakáme ešte tento mesiac.

Popritom sa nám blíži GTA VI, aj keď možno ani tak nie, keďže sa objavili úvahy, že príde až v roku 2026. Niežeby sme to nečakali, keďže poznáme Rockstar a ich odkladania. Od Rockstaru sa nám však dostala správa, že chcel kúpiť práva na skladbu do GTA 6 za 7500 dolárov. Je to prekvapivo málo. K tomu sa objavilo pdf, ktoré zhrnulo všetky leaky GTA VI na jednom mieste.

Od EA sme tu mali FC 25 potvrdenie nových spoluprác a licencií, ako aj hlbší pohľad na NHL25;

Z iných zaujímavostí už vieme, že Hogwarts Legacy 2 je v príprave, ale príde až o niekoľko rokov, ak dovtedy Warner hernú divíziu nepredá alebo nerozpustí. Aktuálne prepúšťa v štúdiu Rocksteady. Konami pre zmenu predstavilo indie hru Deliver At All Costs, ktorú bude vydávať. Z Ubisoftu vedúci Star Wars Outlaws povedal, že ho hodnotenia v recenziách nepotešili, ale tešia ho reakcie hráčov. K tomu bolo ohlásené Total War: Empire pre mobily a aj zábavný Majster Symulator.

Zaujímavá správa prišla aj ohľadom Valve, kde sme sa dozvedeli, ako Valve začínalo, ako vydalo Half Life a naznačené sú aj začiatky Steamu a modovania. V tejto oblasti aj Black Mesa: H.E.C.U. mod dostal dátum vydania. Z inej sféry CD Projekt prestavil stolnú Cyberpunk 2077 hru a Devolver prepustil väčšinu vývojárov Sumerian Six pri vydaní hry, aj keď časť zostala a stále pracujú na ďalšom obsahu a možno aj pokračovaní.

Z technológií sme tu mali pekné veci, keďže bola IFA výstava a objavili sa nám odtiaľ nové Intel Core Ultra 200V procesory, ktoré veľmi pekne dorovnávajú a aj prekonávajú konkurenciu. Už sme sa na Asus Zenbook S 14 s týmto procesorom aj zbežne pozreli. Intel novými procesormi prekonal aj aktuálny AMD výkon v handheldoch, kde ho predvedie MSI Claw 8 AI+ handheld. S AMD procesorom bol pre zmenu ohlásený nový handheld  Acer Nitro Blaze 7, aj keď je otázne, prečo s ním nepočkal rovno na Z2 Extreme, ale išiel do starého procesora.

Z kuriozít Acer predstavil notebook so zabudovaným gamepadom a ďalšie novinky. Z tabletov predstavilo Remarkable svoj nový ePaper tablet - farebný Remarkable Paper Pro a z mobilov HMD predstavilo modulárny HMD Fusion mobil.

Z filmových vecí sme tu okrem Minecraft traileru mali zaujímavosť a to informáciu, že ďalší herný film Uweho Bolla prepadol a to ešte predtým, ako vôbec mohol vzniknúť. Ľudia nepomohli v prefinancovaní. K tomu sme tu mali krátky teaser na Alien: Earth, ale aj prvý trailer na Smile 2 a plný trailer na Arcane 2.

Z článkov sme ohodnotil dva parádne, práve vychádzajúce tituly a to  Warhammer 40,000: Space Marine 2 a aj Astro Bot. Pridali sme Flintlock: The Siege of Dawn alebo zábavný Gori: Cuddly Carnage a aj Emio – The Smiling Man. V preview sme sa pozreli na Gothic RemakeLittle Nightmares III. V interview sme sa porozprávali s Marekom Rosom o hre AI People.

Z hardvéru sme otestovali Sony Bravia 7 65'' miniLED TV, ako aj epaper tablet Lenovo Smart Paper. A zhrnuli sme si najlepšie headsety k PC, Xbox Series XS, PS5 alebo Switchu.

Doplnili to ďalšie dojmy z hier z Gamescomu:

Keďže začal september zhrnuli sme si aj to aké filmy a seriály prídu v septembri. Budúci týždeň budeme pokračovať v Gamescom náloži a prinesieme interview o Shattered Space expanzii pre Starfield, pozrieme sa na Commandos: Origins a aj ďalšie hry.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26428)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk