Týždenník - Concord a Star Wars

Posledný augustový týždeň bol nečakane zaujímavý, kde sa rozbehla kontroverzia okolo Star Wars Outlaws a pokračovala okolo Concord. 

pridal saver 1.9.2024 o 21:20 pod hry
Týždenník - Concord a Star Wars

HRY > NOVINKY >

Posledný augustový týždeň bol nečakane zaujímavý, kde sa rozbehla kontroverzia okolo Star Wars Outlaws a pokračovala okolo Concord. Concord je nová multiplayerovka od Sony, ktorá síce nemá zlú hrateľnosť, ale mala dva zásadné problémy a to príliš okopírovala Overwatch, čo jej nepomáha získať si hráčov, a druhý bola 40-eurová cena, ktorou hra nemohla konkurovať free 2 play hrám. Podľa analytikov hra vraj predala len okolo 25 tisíc kusov. Uvidíme, či postupne prejde na free 2 play ako aktuálne Foamstars od Square Enix.

 

K tomu vyšiel Star Wars Outlaws, ktorý rovno dostal aj recenzie. Tie neboli najvyššie, ale ani zlé. Niektoré veci sú zvládnuté parádne, iné slabšie, ale je škoda, že veľa ľudí sa nechá ovplyvniť vypichutými videami, od určitých youtuberov, ktorým ide len o to, aby na takýchto videách zarábali. Popritom dostalo recenzie aj Age of Mythology Retold, ktoré si žiadnu kontroverziu neodnieslo a pre všetkých vyjde o niekoľko dní.

Tento víkend Call of Duty Black Ops 6 dostalo prvú early access betu, ktorá sa ukázala ako prekvapivo dobrá. Zhrnuli sme to už v našich dojmoch, ale je to dynamické, s dobre doladenou hrateľnosťou a TTL. Plus omnimovement prináša ďalšiu hĺbku do hrateľnosti. Cez týždeň počas Call of Duty Next streamu k tomu autori ukázali novú mapu do Call of Duty: Warzone Area 99 a aj druhú zombie mapu do Call of Duty: Black Ops 6 zombie - Liberty Falls.

Microsoft popritom rozširuje možnosti svojho cloudu a aktuálne testuje pripájanie viacerých hráčov do jednej session na Xbox cloude a ďalšie Fire sticky už podporujú Xbox streaming. A Microsoft práve vydal World of Warcraft expanziu.

Oproti tomu Sony sa pripravuje na vydanie svojej PS5 Pro konzoly, ku ktorej sme tu mali už prvý náčrt ukazujúci, ako má konzola vyzerať. Ohlásenie čakáme tento mesiac a vydanie by malo nasledovať krátko potom. Medzitým Sony zvýšilo cenu PS5 konzol v Japonsku, tie tam od vydania stúpli s cenou o 83%, kurz tam zrejme robí svoje. K tomu Sony práve pripravuje vydanie svojho Astro bota.

Z iných hier sme tu mali ukážku hrateľnosti Gothic Remake, ale dozvedeli sme sa aj viac o projektoch CD Projektu, ktorý už s Witcherom 4 prechádza do plného vývoja a postupne začína so Cyberpunkom 2. Remedy ohlásilo spoluprácu s Annapurnou, tá bude spolufinancovať Control 2, získa za to práva na Control a Alan Wake filmy, respektíve seriály. K tomu Test Drive Unlimited: Solar Crown priblížil prvý rok updatov a season passov.

Ale čo bolo zaujímavé z herných technológií, Google ukázalo GameNGen AI engine, ktorý sám vygeneroval Doom hru. Musel sa naučiť art a zanalyzovať množstvo gameplayu, ale následne dokáže generovať samotnú hru realtime popri tom. ako vy hráte. Z hodiniek Garmin predstavil Fenix 8 hodinky s novými funkciami, ukázal sa aj humanoidný robot za 16 tisíc dolárov, ten už ide v Číne do výroby. HMD predstavilo a spustilo predaj Barbie Phone.  



Vo filmovom svete tento týždeň prišiel trailer na Sonic the Hedgehog 3, teda tretí Sonic film, v ktorom sa tentoraz objaví aj Keanu Reeves, konkrétne jeho hlas, keďže nadaboval Shadowa, záporáka v príbehu.  Dostali sme aj trailer na fanúšikovský film Stalker - Shadow of the Zone.

Z recenzií sme napísali ako Concord, tak Star Wars Outlaws, pridali sme aj Age of Mythology: Retold. Z dojmov z Gamescomu sme zhrnuli S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, ale aj Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, prichádzajúce rozšírenie Diablo IV: Vessel of Hatred, pridali sme aj dojmy na Endzone 2 a Clair Obscur: Expedition 33, z interview sme sa porozprávali o Broken Sword. Z hardvéru sme otestovali Lenovo Legion 5 16IRX9.

Plus ďalšie dojmy z Gamescomu:

Budúci týždeň budeme v Gamescom nádielke pokračovať, kde sa pozrieme napríklad na Gothic Remake, Little Nightmares 3, Power Rangers a ďalšie hry. A keďže skončil august, zhrnuli sme si hry, ktoré prídu v septembri.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (12)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|Kupa desktopu a nasledna dopr... (0)
Ahojte zijem v Zahranici a rozmyslam se si kupim h...
|34 aoc cu34g2xp/bk (15)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26670)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk